Şaşırtmaz: Xiaomi Mi Mix 4, Ekrana Gömülü Kamerayla Gelebilir

23
6
2
0
0
Xiaomi, bir süredir üzerinde çalıştığı, ekrana gömülü ön kamera teknolojisini Mi Mix 4 modelinde sunabilir. Bunun yanı sıra modelin arka kısmında fazladan bir ekran olabileceği söyleniyor.

Twitter’da yeni cihazlara dair bilgiler sızdıran kullanıcılardan biri, Xiaomi Mi Mix 4’ün, ekranın altında ve tamamen görünmez bir ekrana gömülü kameraya sahip olacağını açıkladı. Xiaomi, ekran altına yerleştirilecek kamera için bir süredir çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bu teknoloji henüz seri üretime geçecek durumda değil. Ekran altındaki gelişmiş kameranın yanı sıra, Mi Mix 4’ün arka tarafında, kameraların yanında fazladan bir ekran olacağı söyleniyor; aynı Mi 11 Ultra’daki gibi.

Xiaomi, ekran altına yerleşik kamera teknolojisini geliştiren ilk şirketlerden biri. Şirketin 2019’da ekrana gömülü çift ön kamera için bile patent başvurusunda bulunduğu görülmüştü. Geçtiğimiz yıl şirket, bu yıl seri üretime hazır olacağı düşünülen, üçüncü nesil ekrana gömülü kamera teknolojisini tanıtmıştı.

Arkasında da birden fazla ekran olabilir:

xiaomi mi 11 ultra

Twitter’da bilgi sızdıran kullanıcılardan bir başkası ise Mi Mix 4’ün arkasında ayrı bir ekran olacağını gösteren bazı görseller paylaştı. Ekran kamera bölümünün yanına konumlandırılmış gibi görünüyor. Bu, arka kamera modülünün sağ tarafında 1.1 inç’lik bir OLED ekrana sahip olan Mi 11 Ultra’ya benzer bir tasarım. Ancak Mi Mix 4’te sergilenen ikinci ekran Mi 11 Ultra’dakine göre daha büyük görünüyor.

Mi Mix 4’ün piyasaya sürüleceği Şubat ayından beri kesinleşmiş durumda; ancak Xiaomi lansman tarihini henüz açıklamış değil. Söylentilere göre Mi Mix serisinin yeni modeli, 13 Ağustos’ta MIUI ile birlikte lanse edilebilir. Xiaomi, Mi Mix 3’ü 2018 yılı Ekim ayında çıkarmıştı ve 2019 yılı Şubat ayında da Mi Mix 3 5G adı altında bir yükseltme sunmuştu.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/mi-mix-4-under-display-camera-invisible-rear-launch-specifications-xiaomi-2481824#rss-gadgets-news
23
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
6
2
0
0