Xiaomi Hem Kıvrılan Hem Katlanan Telefon Geliştiriyor

14
4
3
1
0
Xiaomi'nin yeni bir katlanabilir ekranlı telefon geliştirdiği açığa çıktı. Çin'den onay alan bir patent ile açığa çıkan telefon, LetsGoDigital tarafından 3D model haline getirildi. Oluşturulan tasarım, Xiaomi'nin çok konuşulacak bir çalışma üzerinde olduğunu gösteriyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi'nden (CNIPA) aldığı bir akıllı telefon patenti, dün onay alarak resmen yayınlandı. Bunun üzerine patent belgelerini değerlendirerek bir konsept tasarım oluşturan LetsGoDigital, Xiaomi'nin üzerinde çalıştığı katlanabilir ekranlı telefonu göstermeyi başardı. Açık konuşmak gerekirse Xiaomi, yine çok konuşulacak bir şeyler deniyor.

Patent belgelerine göre oluşturulan konsept tasarım, Xiaomi'nin içe doğru katlanan bir telefon geliştirdiğini ortaya koyuyor. Huawei'nin katlanabilir ekranlı telefonundaki gibi kenarına bir kontrol paneli ekleyen Xiaomi, asıl bombayı farklı bir kenarda patlatıyor. Öyle ki şirketin yeni akıllı telefonu, kenar kısmından da kıvrılan ve arka kısmını kısmen kaplayacak bir ekrana sahip olacak.

Xiaomi'nin üzerinde çalıştığı akıllı telefon bu şekilde görünecek

Xiaomi

Xiaomi'nin patentini aldığı yeni telefonunun teknik özellikleri bilinmiyor. Ancak patente göre oluşturulan konsept tasarım, bu akıllı telefonda USB Type-C girişinin olacağını, yani hızlı şarj desteğine sahip olabileceğini ortaya koyuyor. Bunun haricinde size bahsedebileceğimiz teknik detaylar ise hoparlör, mikrofon ve SIM kart giriş bölümünden ibaret.

İlginçtir ki Xiaomi'nin patentlediği katlanabilir ekranlı telefonla ilgili de hiçbir sızıntı yaşanmadı. Normal koşullarda bu tür telefonlarla ilgili bilgiler erkenden sızdırılırdı. Bu da Xiaomi'nin bu projesini oldukça gizli bir şekilde yürütmeye çalıştığının bir göstergesi. Eğer bu telefonla ilgili yeni bir gelişme olursa, bu gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2021/07/07/xiaomi-mi-fold-foldable-smartphone-concept-reveals-an-inward-folding-design/
14
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
3
1
0