Bu Hayatı Gerçekten Kaliteli mi Yaşıyorsun, Yoksa Sadece Instagram'a mı Öyle Yansıtıyorsun? Bu Test, Gerçeği Gösteriyor!

25
6
5
4
2
Yaşam kalitenizin ne durumda olduğunu bilimsel dayanağı olan özel bir test ile ölçmek ister misiniz? Cambridge Üniversitesi tarafından geliştirilen bu test, size bu konuda yardım edecek.

Sosyal medyaya bakacak olursak herkesin hayatı harika. Ancak aslında bir insanın yaşam kalitesini belirleyen birçok faktör var. Sosyal hayatınız, çevresel faktörler, psikolojiniz ve fiziksel sağlığınız bir bütün halinde yaşam kalitenizi oluşturuyor.

Bu konuların her birinde genel durumunuzun ne olduğunu anlamak, daha iyi yaşamak için neler yapabileceğinizi de anlamanızı sağlayabilir. Ayrıca yaşam kalitesinin gidilen tatillerden, alınan eşyalardan, hikayelerde paylaşılan anlardan çok daha fazlası olduğunu da anlamanıza yardım edebilir.

Yaşam kalitesi testi nasıl  çalışıyor?

Cambridge Üniversitesi Psikometri Merkezi'nden Dr. Chris Gibbons tarafından düzenlenen testte, Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği kriterlerle hazırlanmış bir yaşam kalitesi testi olan WHOQOL-100'den sorular alınarak test bilgisayar ortamında uygulanabilecek şekilde hazırlanmış.

Testte hayatın farklı alanlarına dair birçok soru soruluyor ve bu sorulara verilen yanıtlar ile hayatınızla ilgili yukarıda da saydığımız sosyal, fiziksel, psikolojik ve çevresel faktörler hakkında bilgi ediniliyor. Verdiğiniz yanıtlar, bu alanlarda genel durumunuzun ne olduğuna dair bir puan tablosu sunarak ufak notlar veriyor.

''Yaşam kalitemi ölçeceğim de ne olacak?''

Test sonucunda her bir konu başlığından elde edeceğiniz puanlara göre yaşam kalitenizi artırmak için neler yapabileceğinize dair fikir sahibi olacaksınız. Örneğin fiziksel ya da psikolojik sağlık puanınız düşükse, bu konuda bir uzman doktor ile görüşerek destek almak isteyebilirsiniz. Farkında olmadığınız ancak çözülebilecek, hayatınızı etkileyen konular hakkında fikir edinebilirsiniz.

Sosyal ya da çevresel faktörlerle ilgili puanlarınız düşük çıkarsa kendinize bu sorunların neler olabileceğini ve nasıl çözülebileceğini sorarak kendiniz için ufak 'iyileştirmeler' yapabilirsiniz. Ya da sadece eğlencesine çözüp sekmeyi kapatabilirsiniz. Biz yine de test sonucunuz ve çözümleri üzerine biraz düşünmeniz taraftarıyız…

Testi çözmek için buraya tıklamanız yeterli. Ortalama 5 dakika sürecek, sonrasında da sonuç ekranı ile karşılaşacaksınız. Cevaplarınızı eğer isterseniz bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz!

25
6
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
25
6
5
4
2