Apple’ın Kendi Film ve Dizilerini Yayınlayacağı Apple TV+ Tanıtıldı

25
16
5
4
1
Apple, içerik üreticiliği ve yayıncılığı konusunda tarihinin en büyük adımlarından birisini attı. Dev şirket, Apple TV’yi bir uygulama haline getirdi, ancak TV+ adında yeni bir platformla karşımıza çıktı. İçeriklerin tamamen Apple tarafından üretildiği, yapımcı koltuğunda bir teknoloji devinin oturduğu Apple TV+ tanıtıldı.

Apple, Netflix’in formülünü ikiye böldü. Diğer global kanallardan aldığı içerikleri artık bir uygulama olarak Apple TV platformunda yayınlayacak firma, kendi ürettiği içerikleri de burada sergileyecek.

Günümüzün en tanıdık yönetmenleri, oyuncuları ve sinema yüzleriyle anlaşma sağlayan Apple, Netflix gibi kendi orijinal içeriklerini yayınlayacak. Steven Speilberg, Reese Witherspoon, Jannifer Aniston, Steve Carrel gibi isimlerin katılımıyla tanıtlan Apple TV+, rakiplerine kıyasla oldukça sağlam bir adımla geldi.

Platformun sadece seçkin ve kaliteli hikayeleri aktaracak olan programlar, diziler ve filmlerle geleceği kesinleşti. Tüm bu içeriklerin yapımcısı ise Apple’ın bizzat kendisi olacak.

Reese Witherspoon, Jannifer Aniston, Steve Carrel kendi televizyon programları The Morning Show'u düzenleyecekler:

Bu program, kadın-erkek sorunları ve sosyal yaşamdaki problemler üzerine bir tartışma programı olacak.

Jason Mamoa'nın başrolünde olacağı bilim kurgu dizisinin ilk detayları paylaşıldı:

See adını taşıyacak bilim kurgu yapımında, dünya üzerinde gören iki kişi olarak kalmış ikiz kardeşlerin hikayesi anlatılacak.

Hindistan asıllı komedyen Kumail Nanjiani, Little America isimli kendi programıyla Apple TV+'da olacak:

Susam Sokağı efsanesi, Sasame Workshop adıyla Apple TV+ ile geri dönüyor:

Çocuklara yönelik içeriklere de yer verilecek Apple TV+'da 90'lı yılların efsanesi Susam Sokağı'nın yeni versiyonu da yayınlanacak.

Ünlü yapımcı J. J. Abrahams şarkıcı Sara Bareilles ile sahneye çıktı:

İkili, New York'ta hayata tutunmaya çalışan genç müzisyenlerin öykülerini aktaracak bir hikâye ile karşımızda olacaklar. 

Apple TV+, ABD'li efsanevi sunucu Opraf Winfrey iki özel belgesel ile karşımızda olacak:

Apple, medyadaki büyük topları kendi bünyesine çekmeyi başarmışa benziyor. Geleneksel medyanın en unutulmaz simalarından Oprah Winfrey, platform için kendi belgesellerini üretecek.

Apple TV+ platformunda içerik üretecek tüm ünlü isimler:

Liste oldukça kabarık görünüyor, anlaşılan önümüzdeki aylarda yeni Apple TV+ orijinal içeriklerine dair çok fazla detay öğreneceğiz.

Apple TV+ hakkında herhangi bir fiyat açıklaması yapılmadı. Nitekim tıpkı yenilenen Apple TV bünyesinde, akıllı televizyon tablet ve telefonların hepsine uygulama olarak gelecek. Muhtemelen ücreti Apple TV'den biraz daha fazla olacak ve yaklaşık 100 ülkede erişime açılacak. Listede Türkiye'nin olup olmadığı da merak konusu.

Apple TV+ içeriklerinin ağırlı olarak Amerikan medyası odaklı olduğunu belirtmekte fayda var. Platformun bir numaralı rakibi Netflix, halihazırda pek çok ülkede yerel içerikler üretmeye başladı. 

Bakalım ilerleyen günlerde neler göreceğiz. Tüm detaylar için Webtekno'yu takip etmeye devam edin :)

Apple'ın etkinliğinde tanıtılan diğer dijital ürünleri için aşağıdaki haberlere göz atabilirisiniz:

25
16
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
25
16
5
4
1