Yerli Otomobilin Prototipi, 2019 Yılı Sonunda Hazır Olacak

98
29
16
1
0
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalara göre proje belirlenen planda ilerliyor ve 2022 yıllında yollarda olacak.

Yerli otomobil çalışmaları hız kesmeden sürdürülmeye devam ediyor. Konuyla ilgili olarak da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bazı açıklamalarda bulundu. Varank, yerli otomobilin Türkiye sanayisinin gelişmesi ve dönüşümüne büyük katkısının olacağını söyledi.

Varank yapmış olduğu açıklamalarda yerli otomobilin iş takviminde herhangi bir gecikmenin olmadığını belirterek, 2019 yılının sonunda yerli otomobilin ilk prototipini göreceğimizi ifade etti.

Yapılan açıklamalara göre otomobilin iki boyutlu çiziminin tamamlandığını, üç boyutlu çizimler üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Varank, yerli otomobil projesinin sadece otomobil olarak düşünülmemesi gerektiğini, bu projenin bir teknoloji projesi olduğunu, elektrikli otomobillerin yaygınlaşmaya başladığı bir dönemde böyle bir projenin, ülke ekonomisi ve otomobil sektörü için büyük bir önem taşıdığını belirtti. 

2019 yılının sonlarına doğru protopin hazır olmasından sonra uzun bir test sürecine gireceğini belirten Varank, 2022 yılında otomobilin yollarda olacağını söyledi. Şu an için çoğunluğunu mühendislerin oluşturduğu 50 kişilik bir ekibin çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü belirten Mustafa Varank, bu ekibin de genişlemeye devam ettiğini ve hedeflerinin 300 kişilik bir ekip kurmak olduğunu açıkladı.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/yerli-otomobilde-gecikme-yok-prototip-yil-sonu-hazir,Si4etBctvkC97BSrR1Hxhw?_ref=infinite
98
29
16
1
0
Emoji İle Tepki Ver
98
29
16
1
0