Yerli ve Milli Elektrikli Traktörün Prototipi Tamamlandı, Sıra Seri Üretimde

110
31
14
3
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerle buluştuğu iftar programında, yerli ve milli elektrikli traktörün prototipinin tamamlandığını, en kısa sürede seri üretimine geçileceğini belirtti.

Çiftçilerin umutlarını yeşertecek bir haber geldi. Geçtiğimiz gün, çiftçilerle iftar yemeğinde buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizde yeşil alan ve tarıma çok önem verildiğini ve verilmeye devam edeceğini belirterek bazı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda, çiftçiye verilen desteğin artacağı, ormanların korunacağı ve yeşil alanların artırılacağı belirtildi. Mevlana'nın "Çalılar, otlar çabuk gelişir ama gül bir yılda gelişir." sözünü hatırlatan Erdoğan, çiftçileri 'gül' olarak gördüğünü ifade ederek, çiftçilere yapılan desteklerin arttığını ve artmaya da devam edeceğini ifade etti.

Konuşmanın içerisinde yer alan belki de en önemli konu yerli ve milli elektrikli bir traktördü. Bu konuda da açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı, elektrikli traktörün prototipinin tamamlandığını, en kısa sürede ise seri üretime geçileceğini duyurdu. İşte yerli ve milli olan elektrikli traktörümüz;

Traktörün detayları geçtiğimiz aylarda Tarım Bakanı Pakdemirli tarafından tanıtılmıştı. Traktörün özelliklerine değinecek olursak, dünyada bir ilk olarak nitelendirilen traktör tamamen elektrikli bir motora sahip. 4 tonluk bir su tankını çekebilecek gücü olan traktörün önemli özelliği ise  7 TL karşılığında yapılacak bir şarjla 8 saat kullanım imkanı sunması. Günümüzdeki mazot fiyatları düşünüldüğü zaman bu traktör, çiftçilerin umutlarını yeşertebilir.

Kaynak : http://www.gazetevatan.com/cumhurbaskani-erdogan-dan-onemli-aciklamalar-1254420-gundem/
110
31
14
3
3
Emoji İle Tepki Ver
110
31
14
3
3