Son ÖTV Zammı Nedeniyle Fiyatları Yükselmeyecek Yerli Üretim Otomobiller

136
40
15
5
5
Günden güne büyüyen ve ülkemiz ekonomisine en çok katkıda bulunan sektörlerden olan yerli otomotiv sektörü, yıllık olarak birçok fazla tercih edilen modelin üretimini üstleniyor. Düşük faizli kredi imkânı da tanıyan yerli üretim otomobiller, bu nedenle genel olarak ülkemizde en çok satan modelleri barındırıyor. Yerli üretim otomobil modelleri nelermiş? Gelin hep beraber yakından bir göz atalım.

Türkiye’nin genel olarak gelirlerinin büyük bir kısmını oluşturan otomotiv sektörü, her geçen yılla beraber iyice büyümeye devam ediyor. 1966 yılında Anadol otomobiller ile seri üretim macerasına başlayan Türkiye otomotiv sektörü günümüzde birçok büyük markanın arabalarının ülkemizde üretilmesine olanak tanıyor.

Aslında günlük olarak sıkça duyduğumuz ve kullandığımız araçların birçoğu da ülkemizde üretiliyor. Ülkemizde üretilen araç modellerinin ise bir artı yanı daha bulunuyor. Düşük faizli birçok taşıt kredisi, sadece yerli üretim otomobil satın alımlarında geçerli oluyor. Bu nedenle yerli otomotiv sektörü, hem araç sahibi olmak isteyenlerin hem de devletin yüzünü güldürmüş oluyor. Yerli üretim otomobil modelleri nelermiş? Hep beraber yakından bir göz atıyoruz.

Yerli üretim otomobil modelleri:

  • FIAT
    • Egea
    • Doblo
    • Pratico
  • Renault
    • Megane
    • Clio
  • Honda
    • Civic
  • Ford
    • Transit
  • Hyundai
    • i10
    • i20
  • ISUZU
    • D-Max
  • Toyota
    • Corolla
    • Verso
    • C-HR

FIAT Egea

FIAT Egea

Türkiye’de üretilen otomobil markaları denildiğinde ilk akla gelenlerden biri şüphesiz FIAT oluyor. Binek arabadan ticari araçlara kadar Türkiye’de birçok modeli üretilen FIAT’ın Egea modeli, ülkemizde en çok satılan otomobillerden. Orta segmentte yer alan FIAT Egea, diğer muadili otomobillerle hemen hemen aynı fiyatlardan satılmasına rağmen tasarım, donanım ve dayanıklılık açısından birçok farklı modelin önüne geçmeyi başarıyor.

Hatchback, Sedan ve Station Wagon olmak üzere üç farklı kasa seçeneği olan ve iki benzinli, üç dizel motor seçeneği bulunan Egea; modern tasarımı, bütçe dostu motorları ve konfor aksesuarları ile kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

FIAT Doblo

fiat doblo

Ülkemizde en çok satan ticari araçlarda zirvelere oynayan, eniştelerimizin yegane tercihi FIAT Doblo, yerli üretim otomobil pazarının en gözde modellerinden birisi. Oldukça fazla donanım paketi seçeneğiyle her bütçe ve ihtiyaca göre bir modeli bulunan Doblo, fiyat bakımından da tüketicilerin yüzünü güldürüyor.

Düşük yakıt tüketimiyle beraber, güvenilir ve güçlü bir araç olan Doblo, olası problemlerde ortaya çıkacak masraflar konusunda da kullanıcı üzmüyor. 2000 yılında seri üretimine başlanan Doblo’nun, 2020 yılında da Türk mühendisler tarafından tasarlanmış 2020 adet üretilen özel serisi satışa sunuluyor.

FIAT Fiorino

FIAT Fiorino

Doblo’ya göre daha keskin ve modern hatlara sahip olan ve yine yerli üretim otomobil pazarında epeyce tanınan bir ticari araç olan FIAT Fiorino, ülkemizde oldukça fazla tercih edilen modellerden. Kompakt Minivan olarak geçen ve özellikle küçük işletmelerin vazgeçilmezlerinden olan Fiorino, 2020 yılında yeni modeli FIAT Fiorino Combi ile karşımıza çıkıyor.

Geniş kabin ve bagaj hacmiyle ön plana çıkan ve bir ticari araca göre modern iç tasarıma sahip olan Fiorino, başlangıç fiyatları bakımından da bütçe dostu olarak nitelendirilebilecek bir araç.

FIAT Pratico

FIAT Pratico

Doblo ve Fiorino kadar yaygın olarak görmesek de FIAT Pratico, ticari otomobil pazarının en çok tercih edilen araçlarından birisi. Doblo’nun kasalı versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz bir tasarıma sahip olan mini kamyonet Pratico; 4,92 metre uzunluğa, 4,2 metre kare kasa hacmine sahip ve 1 tona kadar yükü zorlanmadan taşıyabiliyor.

Dış tasarımda, ticari kullanıma yönelik birçok donanım ile zenginleştirilen Pratico’da; yükleme kancaları, katlanabilir yan/arka paneller ve benzeri özellikler bulunuyor. Özellikle şehir içi taşıma işleri için geliştirilen Pratico, 5 metreyi bile bulmayan kompakt tasarımıyla büyük işler başarabiliyor.

Renault Megane

Renault Megane

Renault, ülkemizde Bursa’da bulunan fabrikasında yıllık olarak 350 binlik araç kapasitesiyle üretim yapan, Türkiye’nin en çok yerli üretim otomobil yapan markalarından biri. Ülkemizde de bir hayli satan Renault Megane modeli, 1997 yılından bu yana ülkemizde üretilmeye devam ediyor. Aile binek otomobili ve şirket binek otomobili olarak en çok tercih edilen modellerden olan Megane, hem şehir içi hem de şehir dışı seyahatlerde maksimum konforu sağlamak için tasarlanıyor.

Hem şehir içi hem de şehir dışı için 5 farklı sürüş modu bulunan Megane, R-LINK 2 multimedya sistemi, açılabilir cam tavanı ve tasarruflu yakıt tüketimine sahip motor seçenekleriyle birçok kullanıcının gözdesi olmayı başarıyor.

Renault Clio

Renault Clio

Renault Megane modeline göre daha spor görünüşlü olan hatchback Renault Clio modelleri, yine ülkemizde en çok tercih edilen binek yerli üretim otomobil modellerinden biri. Diğer Renault modellerine göre oldukça spor ve agresif bir dış tasarıma sahip olan Clio, iç tasarımda da EasyLink multimedya sistemi ve kablosuz şarj sistemleri ile oldukça modern bir hava yakalıyor.

B segmentine ait bir araç olan Clio’da, oldukça kullanışlı güvenlik önlemleri de bulunuyor. Üç farklı donanım paketine sahip olan Clio’da 6 farklı motor seçeneği de bulunuyor. Renault Clio 2020’nin detaylı özelliklerine buradan göz atabilirsiniz.

Honda Civic

Honda Civic

Ülkemizde 1997 yılından bu yana Gebze’de üretilen ve Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Avrupa gibi bölgelere ülkemizden ihraç edilen Honda Civic, gittikçe modernleşen tasarımı, efsane motoru ve performansıyla dünya genelinde en çok beğenilen binek otomobillerden biri. Sedan, Hatchback ve Type R şeklinde üç farklı kasaya sahip olan Civic, özellikle Type R versiyonu ile yüksek performanslı binek otomobil modellerinde başı çekiyor.

Sadece dış tasarımla yetinmeyen Civic, iç tasarımda da oldukça geniş hacimli ve modern tasarıma sahip bir kabin sunuyor. Dokunmatik multimedya ekranı, otomatik klima, elektrikli park freni ve sürücü koltuğu elektrikli bel desteği gibi özelliklerle Civic, kullanıcılara oldukça konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor.

Ford Transit

Ford Transit

Dünya çapında günümüze kadar 8 milyon adetten fazla üretilen ve dünyanın ve hâliyle ülkemizin en çok tercih edilen ticari aracı olan Ford Transit, ülkemizde Kocaeli’nde üretiliyor. Ford Transit’in Custom ve Courier modelleri de yine ülkemizde Kocaeli fabrikasında üretiliyor.

Avrupa genelinde tek üretim merkezi Türkiye olan Ford Transit Custom, “Yılın Uluslararası Ticari Aracı” unvanına sahip ve Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 yıldız alan ilk ticari araç. Yine tek üretim merkezi Türkiye olan Transit Courier ise ülkemizde en çok satılan hafif ticari araç unvanına sahip.

Hyundai i10

Hyundai i10

2019 yılında tasarım olarak yenilenen ve 2020 yılının Mart ayında 2020 modelleriyle Türkiye pazarında da yerini alan Hyundai i10, şehir içi otomobil klasmanında Hyundai’nin en çok tercih edilen modellerinden biri. Üretimi İzmit’te yapılan bu otomobiller ise hem ülkemizde satılıyor hem de Avrupa’ya ihraç ediliyor.

Küçük boyutu ve yakıt tasarruflu küçük motoru ile tam bir şehir içi aracı olarak nitelendirilen Hyundai i10, insan kas yapısından ilham alınarak yenilenen tasarımı ile de oldukça modern ve hoş bir görünüme sahip. Hyundai i10 fiyat listesine ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Hyundai i20

Hyundai i20

Şehir içi otomobil kategorisinde en çok tercih edilen bir diğer Hyundai modeli olan Hyundai i20, özellikle ülkemizde en popüler şehir içi binek araçlardan biri. Şehir odaklı bir otomobil olduğu için küçük ve şık bir tasarıma sahip olan i20, küçük tasarımına rağmen oldukça refah bir iç hacim sunuyor.

Konfor ve güvenlik bakımından da muadillerinden geri kalmayan i20; Elektronik Denge Kontrolü (ESC), Acil Durum Fren Sinyali (ESS), Arka Park Asistanı (RPAS) ve Şerit Takip Uyarı Sistemi gibi sürüş konforunu ve güvenliği arttıran özellikler barındırıyor. Hyundai i20 2020 modelinin tanıtımına buradan ulaşabilirsiniz.

ISUZU D-Max

isuzu dmax

Türkiye’nin en çok satan pickup modellerinden olan ISUZU D-Max, yine Gebze’de üretiliyor. Zorlu arazi koşullarının kolayca üstesinden gelebilen D-Max’in, 4x4 ve 4x2 versiyonları bulunuyor. Çift turbolu motorları ile oldukça fazla güç üretebilen D-Max’te 6 ileri şanzıman da bulunuyor. Ayrıca D-Max üretebildiği fazla güç sayesinde 3,5 tona kadar çekme kapasitesine sahip oluyor.

Zorlu arazi koşullarında sürüş yapan kullanıcıların güvenliğine de önem veren ISUZU D-Max’te; Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Eğim İniş Kontrolü, Çekiş Kontrol Sistemi, ABS, ESC ve Panik Fren Yardım Sistemi gibi özellikler bulunuyor. ISUZU D-Max’in başlangıç fiyatı ise 165.818 Türk lirası. ISUZU D-Max’in diğer detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Toyota Corolla

Toyota Corolla

Toyota’nın belki de dünya çapında en çok sevilen modeli olan ve dünyanın en çok satan otomobili unvanını taşıyan Toyota Corolla, Sakarya’da bulunan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tarafından üretiliyor. Ülkemizde üretilip 30 farklı ülkeye ihraç edilen Corolla, şık tasarımı, konforu ve özellikle sağlam yapısı ile neredeyse hepimizin aşina olduğu bir model.

Güvenlik önlemleriyle ve kullanılan malzemelerin kalitesiyle ön plana çıkan Corolla, en son çıkan 11. nesliyle de beraber iyice modern ve spor bir görünüme kavuştu. Orta segmentin üzerinde bulunan Toyota Corolla 2020 modellerinin fiyatı, 161.800 TL’den başlıyor. Toyota Corolla’nın diğer özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Toyota Verso

Toyota Verso

İlk olarak 2002 yılında üretimine başlanan Toyota Verso, 2016 yılı itibarıyla üzerinde yapılan 470’ten fazla değişiklik ile bugünkü modern ve konforlu görünümüne kavuştu. Kompakt minivan olarak geçen ve geniş iç ve bagaj hacmiyle öne çıkan Verso, düşük emisyon üretimi ve çevre dostu yapısıyla adından söz ettiriyor.

Toyota C-HR

Toyota C-HR

Yerli üretim otomobil modelleri listemizin belki de en dikkat çekici otomobili olan Toyota C-HR, ülkemizde üretilen ilk hibrit otomobil olma unvanını yaşıyor. Toyota’nın elmas mimarisine sahip olan C-HR, düşük yakıt tüketimini yüksek performansla buluşturan oldukça güçlü bir araç olarak karşımıza çıkıyor.

Modern dış ve iç tasarımı ile bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen Toyota C-HR; 1,8 litrelik, 100 kilometrede 3,8 litre yakıt tüketen 4x2 hibrit bir motora sahip. Toyota C-HR, iç tasarımda bulunan multimedya sistemi, yol bilgisayarı ve güvenlik önlemleriyle de ön plana çıkıyor. Buradan Toyota C-HR hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yerli üretim otomobil modelleri nelermiş? Yakından göz attığımız içeriğimizin sonuna geldik. Ülke ekonomisine oldukça büyük gelir sağlayan yerli otomotiv sektörü, gün geçtikçe büyümeye devam ediyor ve markalar daha fazla modellerini Türkiye’de üretmeye başlıyor. Sizler yerli üretim otomobiller hakkında neler düşünüyorsunuz. Sahip olduğunuz bir yerli üretim otomobil var mı? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

136
40
15
5
5
Emoji İle Tepki Ver
136
40
15
5
5