YKS'de Yapay Zekâyla Kopya Çekmeye Çalışan Öğrenci Tutukladı: Bununla Uğraşana Kadar Çalışsaymış MIT Garantiymiş [Video]

17
5
1
1
0
Isparta'da YKS sınavında kopya çekmek isteyen bir öğrenci, oldukça geniş kapsamlı bir düzenek hazırladı. Yapay zekâdan yardım alan öğrenci, neyse ki güvenlik güçlerinin dikkati ile yakayı ele verdi.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen YKS sınavı ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Isparta'da M.E.E. isimli bir öğrencinin, TYT sınavında kopya çekmek üzere oldukça geniş kapsamlı bir düzenek oluşturduğu ortaya çıktı. Okulda görevli polislerin hareketlerinden şüphelendiği öğrenci, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre M.E.E., TYT sınavında kopya çekmek için yapay zekâyı kullanabileceği bir düzenek oluşturdu. Bu düzenekte kamera, kulaklık, internet erişimi sağlayan bir router ve hatta kredi kartı boyutlarında özel bir cep telefonu da vardı.

İşte kimsenin aklına gelmeyecek o kopya düzeneği

yks sınavında kopya tespit edildi

Yapılan incelemeye göre M.E.E., üzerine düğme şeklinde oluşturduğu bir kamera yerleştirdi. TYT sınavındaki sorular, bu kamera aracılığıyla yazılı hâle getirildi. Zaten üzerindeki düzenekle internet erişimine sahip olan M.E.E., soruları yapay zekâya çözdürdü. Telefon ve kulağına taktığı kulaklık sayesinde de cevapları alan öğrenci, böylelikle belki de milyonlarca kişinin önüne geçecekti. Tabii kopya çektiği tespit edildiği için YKS sınavı da iptal edildi

M.E.E.'nin tüm bu düzeneği nasıl sınav salonuna soktuğunu da açıklayalım. Kopyacı öğrenci, düzeneği ayakkabısının içine yerleştirdi. Sınav binasina bu şekilde giren M.E.E., sınav saatini beklerken tuvalete gitti ve ayakkabısının içindeki düzeneği üzerine yerleştirdi. Neyse ki kolluk kuvvetlerinin dikkati, büyük bir haksızlığın yaşanmasını engellemiş oldu.

Bir polis memuru, düzeneğin nasıl çalıştığını şöyle anlattı:

YKS ile ilgili yapılan komik paylaşımlar için:

17
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
5
1
1
0