YouTube, Android 10'da Karanlık Mod Özelliğine Kavuştu

24
7
5
3
1
Karanlık tema artık uygulamaların vazgeçilmezi haline geldi ve YouTube da bunu uyum sağlıyor. Uygulama içerisinde koyu temayı hâlihazırda sunan platform, Android 10 cihazlarda sistem genelinde kullanılan temaya da uyum sağlayacak.

Karanlık mod, birçok uygulama ve site için artık gereklilik haline geldi, YouTube da bu konuda bir istisna değil. Popüler video paylaşım sitesinin Android uygulaması, bir süredir karanlık tema özelliğini sunsa da Google, en sonunda Android 10 için de karanlık mod değiştirme özelliğini getirdi.

Artık birçok Google uygulaması gibi YouTube uygulaması da karanlık modun hâkimiyeti altına girdi. Uygulama içerisinden karanlık modu aktif ederek, uygulama arayüzünü daha şık bir hale getirebilirsiniz. Ancak bunun haricinde cihazınızdan otomatik karanlık modu açarsanız da bu temayı YouTube üzerinde kullanabilirsiniz.

Karanlık mod

YouTube karanlık mod

YouTube, koyu modun yanı sıra uygulamasının ayarlar bölümüne yeni bir “görünüm” sekmesi de ekledi. Bu sekmeye tıkladığınızda yeni bir sayfa açılıyor ve uygulamanın koyu mod, aydınlık mod ya da sistem değişikliğini kullanmanızı sağlıyor. Bu sayfaya ulaşmak için izlemeniz gereken adımlar ise şöyle: sağ üst köşede yer alan profilinize tıklayın > Ayarlar > Genel > Görünüm sekmesine gelin.

YouTube’un iOS uygulamasının iOS 13 karanlık temaya uyumlu şekilde karanlık moda geçmediğini de hatırlatmak gerekiyor. iOS kullanıcıları da YouTube’u, uygulama içerisindeki ayarlardan gerekli düzenlemeleri yaparak koyu modda kullanabiliyor.

9to5Google, yaklaşık bir ay önce YouTube’un, Android uygulamasında otomatik karanlık temayı ve buna ek olarak görünüm sekmesini test etmeye başladığını belirtmişti. Aynı sayfa, YouTube’un bu özelliğini bu hafta başında yayınladığı 14.46.52 YouTube sürümüyle kullanıcılarına sunmaya başladığını bildirmişti.

Andoid 10 sürümüne sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız ve hâlâ bu özellikleri göremiyorsanız Google Play Store’a girip YouTube’un son sürümünü kullandığınızdan emin olabilirsiniz. Ayrıca Play Store’daki YouTube sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://mobilesyrup.com/2019/11/22/youtube-android-10-dark-mode-support/
24
7
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
24
7
5
3
1