Bi’ YouTuber’ların Sınav Yapmadığı Kalmıştı: YouTube ‘Test’ Özelliğini Duyurdu

8
0
0
0
0
Bi’ YouTuber’ların Sınav Yapmadığı Kalmıştı: YouTube ‘Test’ Özelliğini Duyurdu
YouTube, Instagram ve TikTok ile mücadele etmek için geliştirdiği yeni 'quiz' özelliğini duyurdu. Özellik, şimdilik sınırlı sayıda içerik üreticisi tarafından kullanılacak.

Aynı anda TikTok, Instagram ve diğer sosyal platformlarla mücadele eden YouTube, haliyle devamlı yeni özellikler getirmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Shorts videolara alışveriş özelliğiyle gündeme gelen platform, bugün yeni bir özelliğini daha duyurdu.

YouTube’un Creator Insider kanalından yapılan paylaşımda platforma ‘quiz (test)’ özelliğinin geleceği açıklandı. Yeni özellikle birlikte içerik üreticiler, takipçilerine özel testler hazırlayabilecekler. Özelliğin bilhassa eğitim içeriği üreten kanallar için kullanışı olacağı düşünülüyor.

YouTube’un test özelliği duyurusu (50. saniyeden itibaren)

YouTube, yeni test özelliğinin birkaç içerik üreticisiyle birlikte beta testlerine başladığını açıkladı. Özelliğin kullanılması için tek şart ise içerik üreticisinin kanalının en az 500 aboneye sahip olması olacak. Test paylaşımlarının YouTube üzerinde nasıl gözüktüğü ise henüz paylaşılmadı. Fakat tasarımın anket paylaşımlarıya aynı olması beklenebilir.

Test özelliği duyurusunun yanı sıra YouTube, birkaç aydır Android’te test edilen fotoğraf düzenleme aracının da iOS’a geleceğini paylaştı. İçerik üreticileri, artık iOS cihazlarında da topluluk paylaşımlarına ekleyecekleri görüntüleri YouTube üzerinde düzenleyebilecek. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2022/11/23/youtube-creators-quizzes-community-posts/
8
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
0
0
0
0