YouTube, Türkiye’de En Çok İzlenen Oyunların Hangileri Olduğunu Açıkladı!

1
0
0
0
0
YouTube, hem Türkiye’deki hem de dünya genelindeki oyun severlerin en çok hangi videoları izlediğine dair bir liste yayınladı.

Kısa bir süre önce oyuncular ve oyun severler için YouTube Gaming’i kullanıma açan YouTube, buradan oyunların video incelemelerine, fragmanlarına ve oynanış videolarına erişebiliyorlardı. Oyun severlerin bu videoları izleme alışkanlıklarıyla ilgili bir liste yayınlayan YouTube, oldukça ilginç verilere ulaşmamızı sağladı. Toplamda 251 ülkenin verilerini kaydeden YouTube, yayınladığı listede 25 ülkeye yer vermiş. Oyun adedi ise 15.

Listede oyunlar ve bu oyunların en çok izlendiği ülkeler sıralanmış. Tüm ülkelerde en çok izlenen oyunlar ise sırasıyla Minecraft ve GTA V

Yeşil olan kısımlar, sol tarafta yer alan oyunların o ülkede en popüler oyunlar arasında yer aldığı anlamına geliyor. Listede yer alan tüm oyunların popüler olduğu ülkeler Kanada, Avustralya ve Hollanda olarak göze çarpıyor. Japonya’da ise 5 oyun dışında diğer oyunlar pek ilgi çekmiyor. Türkiye’de ise 15 oyundan 11 tanesi popüler. Kalan 4 oyun içerisinde Overwatch’un olması ise oldukça ilginç. Zira Overwatch, dünya genelinde son zamanların en popüler oyunu olarak biliniyor. 

Kaynak : http://youtube-trends.blogspot.com.tr/2016/10/geographic-trends-in-gaming-who-plays.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0