Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Yeni Eğitim Yılıyla İlgili Hazırlıkları Açıkladı

73
9
5
4
0
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim yılıyla ilgili açıklamalarda bulunarak yapılan hazırlıklardan bahsetti. Ders kayıtlarının sayısını açıklayan Selçuk, 21 Eylül'deki kararda bir değişiklik olmadığının da altını çizdi.

Ülkemizde etkisini göstermeye devam eden koronavirüs, belirli alanlarda da hayatı etkilemiş durumda. Normalleşme aşamalarında belirli bir süre vaka sayıları beklenen seviyelerde ilerlemiş olsa da yeni verilere bakıldığı zaman vaka ve yoğun bakımdaki hasta sayılarının arttığı görülüyor. Bu da akıllara önlemlerin geri gelip gelmeyeceği sorusunu getiriyor.

Koronavirüs ortaya çıktığında ilk el atılan noktalardan biri okullar olmuştu. Şimdiyse üzerinde fazlasıyla durulan konulardan biri de okulların açılıp açılmayacağı. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda belirli sınıfların 21 Eylül'de eğitime başlayacağı ve bu eğitimin belirli bir kısmının yüz yüze olacağı ifade edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin yeni bir açıklama da getirdi.

Yüz yüze eğitim planlamasında herhangi bir değişiklik yok

Ziya Selçuk

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yaptığı açıklamalarda 21 Eylül tarihinde belirli sınıflar için gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim planlamasında bir değişiklik olmadığını belirtirken "Biz hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenimizi riske atan bir karara imza atmayız" ifadelerini kullandı. Bakan, ayrıca 5.200 adet EBA destek noktası kurulduğunu ve şimdiye kadar 3.358 ders çekimi yapıldığını belirtti. Son olarak televizyon dışında canlı platformlar kurulduğunu da ifade eden bakan, öğrencilere uyum konusu için hazırlanan paketler olduğunu da belirtti.

Ziya Selçuk, aynı zamanda "Yapay zekâ temelli bir eğitim içeriği olması bakımından öğrencinin ilgi ve seviyesini ölçen, öğrencinin çalışma hızına göre bölümlerini değiştiren bir zekâ veya bir öğrencinin bilemediği sorunun hangi konudan kaynaklandığını bulan, tekrar etmesi gereken konuyu ekrana getiren bir sistem. 1 milyon öğrenci varsa bir milyon ayrı sınav yapabilen bir sistem"  ifadelerine de yer verdi.

EBA TV

Bakan Selçuk, aynı zamanda uzaktan eğitim süreciyle ilgili bir araştırma yaptıklarından ve bu sayede eksiklerin ve güçlü yanların belirlendiğinden de bahsetti. Canlı sınıflardaki imkanların 10 ila 12 kat artırıldığını belirten Ziya Selçuk, bu durumdan son derece mutlu olduğunu da ifade etti.

Yapılan açıklamalarda son olarak öğrencilere ders kitabının yanı sıra öğrenci çalışma kitaplarının somut bir şekilde verileceği açıklanırken uzaktan eğitimin önemi bir kez daha belirtildi. Yüz yüze eğitimin çok daha işlevsel olduğu kaydedilirken imkanlar dahilinde uzaktan eğitim verilmesi gerektiği ifade edildi ve velilerin uzaktan eğitime sahip çıkması gerektiğinin altı çizildi.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/milli-egitim-bakani-selcuk-yeni-egitim-yili-hazirliklarini-acikliyor-3-bin-358-ders-cekimi-yaptik,899808
73
9
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
73
9
5
4
0