Ziya Selçuk İstifa Etti, Yeni Milli Eğitim Bakanı Belli Oldu

158
32
17
13
12
2018 yılından beri Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk’un resmî gazetede yer alan bilgilere göre istifa ettiği açıklandı. Selçuk’un yerine ise daha önce ÖSYM Başkanlığı yapmış olan Mahmut Özer getirildi.

Bir süredir sosyal medyada dolaşan istifa söylentileri resmiyet kazandı. Yaklaşık 1 haftadır istifası konuşulan Ziya Selçuk’un istifa ettiği resmî olarak doğrulandı.

Ziya Selçuk’un yerine geçen isim ise eski Bakan Yardımcısı Mahmut Özer oldu. Özer, daha öncesinde de ÖSYM Başkanlığı yapmış bir isim.

Göreve eski ÖSYM Başkanı getirildi

Ziya Selçuk’un istifa ettiği ve istifasının kabul edildiği söylentileri zaten günlerdir konuşuluyordu. Ancak yerine geçecek olan ismin Mahmut Özer olabileceği düşünülmüyordu. Mahmut Özer, Selçuk’un Bakanlık döneminde yardımcısı olarak görev almıştı.

Mahmut Özer aynı zamanda daha önce Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Rektörlük yapmış, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) gibi kurumlarda Başkanlık yapmış birisi.

Son dönemde istifa eden ikinci Bakan

Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinden “istifa ederek” ayrılan ikinci bakan. İlk bakan ise eski Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’tı. Selçuk, aynı zamanda bugüne dek kabineden ayrılan beşinci bakan olmuş oldu.

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in gün içinde açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/milli-egitim-bakani-ziya-selcuk-istifa-etti-6577580/
158
32
17
13
12
Emoji İle Tepki Ver
158
32
17
13
12