573 KB Boyutuyla Instagram Lite Duyuruldu

62
20
9
9
8
Facebook'un belki de tarihi boyunca yaptığı en mantıklı ve karlı yatırım olarak göze çarpan Instagram'ın son dönemde yaptığı duyurulara bir yenisi eklendi.

Öncelikle uygulamanın duyurulduktan hemen sonra Meksika'da yaşayanlar için indirilmeye sunulduğunu belirtelim. Herhangi bir VPN aracılığı ile veya uygulamanın .apk dosyasını indirerek uygulamaya erişebilirsiniz.

Instagram'ın son dönemdeki devasa atılımlarına bir yenisi eklendi. IGTV ile YouTube'a şah çeken Instagram, aylık 1 milyar tekil kullanıcıyla yetinmemekte kararlı. En son çıkan resmi Instagram sürümünün boyutu 30 MB civarlarındayken, Google Play'e yüklenen Instagram Lite'ın boyutu sadece 573 KB.

Peki bu 573 KB'lik uygulamanın biraderinden eksiği neler? Öncelikle henüz direkt mesaj olayı uygulamada mevcut değil. İkinci göze çarpan unsur da henüz video paylaşamıyor oluşunuz. En yakın zamanda bu iki özelliğin de Instagram Lite'a geleceği belirtilmiş. Yani bu uygulama Instagram'ın istediği seviyeye geldiğinde tek eksiği minimalist tasarımı olacak.

Facebook Lite'ı piyasaya sürdüken sadece 9 ay sonra aktif kullanıcı sayısını 100 milyon artıran şirket, Instagram ile de benzer bir başarıyı hedefliyor. Henüz indiremeseniz de (şu an yalnızca Meksika'da test ediliyor) uygulamanın sayfasına göz atmak isterseniz aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Kaynak : https://variety.com/2018/digital/news/instagram-lite-app-1202860283/
62
20
9
9
8
Emoji İle Tepki Ver
62
20
9
9
8