2017 Yılında Telefonların Şarj Ömrünü İki Kat Arttıracak Piller Geliyor!

0
0
0
0
0
MIT öğrencilerinin geliştirdiği yeni bir pil, günümüzde kullandığımız iyon pillerin şarj yoğunluğunu iki katına çıkarabiliyor.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) öğrencilerinin kurduğu SolidEnergy tarafından geliştirilen bu yeni bil, anotsuz olarak çalışıyor ve şarj yoğunluğunu günümüzde kullandığımız lityum iyon pillerin iki katına kadar çıkarabiliyor. Pilin telefonlarda, giyilebilir teknolojilerde hatta arabalarda bile kullanılabileceği söyleniyor. İlk olarak ise önümüzdeki Kasım ayında çıkacak drone’larda kullanılması bekleniyor.

Geliştirilen pil hakkında konuşan SolidEnergy’nin CEO’su Qichao Hu, "İki kat enerji yoğunluğu sayesinde pil boyutunu yarısına düşürebilir, ancak cihazın yine aynı süre dayanmasını sağlayabiliriz. Veya pilin boyutunu lityum iyon pil ile aynı tutarak, pil ömrünü iki katına çıkarabiliriz" diyor.

Günümüzde kullanılan pillerdeki grafitin yerine çok ince bir lityum-metal folyonun bulunduğu yeni piller, daha fazla iyon saklayabiliyor. Bu da enerjinin daha uzun süreli kullanılmasını sağlıyor. 

SolidEnergy’nin ilk olarak Ekim 2015’te gösterdiği bu teknoloji, yatırımcılardan bu zamana kadar 12 milyon dolar yatırım toplamış ve piyasaya çıkmasına da çok az kaldı. Eğer bir aksilik çıkmazsa bu piller, 2017’nin başından itibaren akıllı telefonlarda ve giyilebilir cihazlarda kullanılmaya başlanacak. 2018 yılında da elektrikli otomobillere gelmesi bekleniyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0