2020 Porsche Taycan, Maksimum Hız Limitinin Üstüne Çıktı (Video)

60
6
3
2
2
Porsche’nin tamamen elektrikli 2020 Taycan modeli, gücünün sınırlarını zorlamak için otobana çıktı. Otobanın hız limiti olmayan bölümünde gücünün sınırlarını zorlayan Porsche Taycan, 268 km/sa maksimum hıza ulaştı.

2020 Porsche Taycan, kendi gibi elektrikli otomobillere meydan okumak için yollara çıktı. Hemen hemen herkesin aşina olduğu Alman otobanının hız sınırı olmayan bölgelerinde tam gaz test edilen Taycan, tatmin edici sonuçlar verdi.

Aslında şirketin paylaştığı verilerde maksimum hız değeri 260 km/sa olarak belirtilmişti. The Fast Lane Car isimli YouTube kanalı ise otomobilin bataryasının hızına etki edebildiğini ve otomobilin hız sınırının batarya doluluğuna göre değiştiğini keşfetti.

2020 Taycan’da değişken hız sınırı bulunuyor

Kendi evinde otobana çıkan Porsche Taycan, ilk etapta düşük batarya şarjı ile test edildi. Taycan’ın düşük şarjdaki performansında hız sınırı saatte 244 kilometreye sabitlendiği keşfedildi. Daha sonra hızlı şarj istasyonunda şarjı doldurulan Taycan, bir deneme için daha yola çıktı.

Bataryası tamamen dolu olan Taycan’ın verilerinin ise değişkenlik gösterdiği ortaya çıktı. Şarj edildikten sonra yola çıkan Taycan, saatte 268 kilometre hıza ulaştı. Bu verilerin otomobil üreticisi Porsche’nin paylaştığı verilerden de yüksek olması şaşırttı. 616 beygir gücüne sahip bu elektrikli canavarın otobandaki performansını izlemek istiyorsanız, aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/372881/2020-porsche-taycan-speed-test/
60
6
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
60
6
3
2
2