Sevgiliniz ile Birlikte Eğlence Dolu Saatler Geçirebileceğiniz Birbirinden Keyifli 25 Oyun Tavsiyesi

50
13
4
1
0
Sevgiliniz ile Birlikte Eğlence Dolu Saatler Geçirebileceğiniz Birbirinden Keyifli 25 Oyun Tavsiyesi
İster sakin ve tatlı maceralardan hoşlanan bir çift olun isterseniz de aksiyonu doruklarınıza kadar hissetmek isteyen iki çılgın aşık. Hiç sorun değil. Listemizi hazırlarken her türden çiftin isteklerini göz önünde bulundurmaya özen gösterdik.

Sevgilinizle birlikte vakit geçirebileceğiniz hem eğlenceli hem de bağınızı güçlendirecek oyunlar arıyorsanız doğru yerdesiniz. Maceradan stratejiye, hayatta kalmadan yaratıcılığa kadar geniş bir yelpazede, her çiftin zevkine uygun oyunları bir araya getirdik.

Ayrıca sevgiliniz veya eşiniz daha önce hiç oyun oynamamış olsa bile listede bulunan basit kontrollü oyunlar sayesinde oyun dünyasına yeni bir adım atabilirsiniz. O hâlde gelin, lafı daha fazla uzatmadan listemizdeki 25 oyuna göz atalım:

Sevgiliyle oynanacak oyunlar:

Romantizm çocuk işi, biz aksiyon seviyoruz diyen çiftlere: A Way Out

It Takes Two’nun geliştirici ekibinin bir diğer başarılı oyunu olan A Way Out, iş birliğine dayalı oyun dendiğinde akla gelen ilk isimlerden bir tanesi olmaya devam ediyor. Hep filmlerde izlediğimiz o heyecan dolu hapishane kaçış sahnelerini size âdeta yaşatacak olan oyun, aksiyon dolu bir deneyime kucak açan sevgililer için vazgeçilmez olabilir.

  • Oynanış tipi: Ortak/bölünmüş ekran eşli oyun, çevrim içi eşli oyun (bölünmüş ekran)

Zorlu kararlar ile başbaşa kalacağınız, film tadında bir hikâye: As Dusk Falls

İnteraktif hikâye dediğimiz, hikâye anlatımının ön planda olduğu türden bir oyun olan As Dusk Falls, kendi özgün sanat tasarımı ve sürükleyici hikâyesi ile geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülmüştü. İlgi çekici karakterleri ve başarılı hikâyesinin yanı sıra birlikte oynama seçeneği de sunan oyun, verilecek kararları eşit olarak hep beraber almanıza da olanak sağlıyor.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun, yerel eşli oyun

Fantastik bir evrene adım atmaya ne dersiniz: Baldur's Gate 3

Efsanevi bir evrende el ele, büyülü güçlerle donanmış iki âşık olarak düşmanlarınıza karşı mücadele edeceğiniz Baldur's Gate III, "Bu akşam canavar mı dövelim, yoksa dünya mı kurtaralım?" diye soracağınız türden. Bu epik macera, sizi ve sevgilinizi koltuğa yapıştıracak.

İster karanlık zindanları keşfedin ister ejderhalarla savaşın ikinizin de rol yapma oyunlarındaki en derin deneyimlerden birini yaşamanızı sağlayacak. Birlikte alınacak kararlar ve yüzleşilecek zorluklar, eminiz ki ilişkinizi bir sonraki seviyeye taşıyacak. Kim demiş rol yapmak sadece tiyatrocuların işi diye?

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun, LAN eşli

İki ayak üzerinde yürüyen sevimli robotlar: Biped

Biped, iki sevimli robotun kontrolünü üstlenerek çeşitli engelleri ve bulmacaları aşmaya çalıştığınız bir macera. Bunun yanı sıra iş birliği, zamanlama ve kahkaha garantili. "Sen sağa, ben sola" diyerek başlayan koordinasyon çabalarınızla, ilişkinizdeki uyumu test edecek. Unutmayın, burada önemli olan hedefe ulaşmak değil, yolda eğlenmek.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun, ortak/bölünmüş eşli ekran oyun

Minik penguenlerin zirve yolculuğu: Bread & Fred

Sevimli penguenler Bread ve Fred; ikinizin de zıplama, duvarlara yapışma ve uçurumları aşma yeteneklerini sınayacak. Hem eğlenceli hem de zaman zaman "Bunu nasıl geçeceğiz?" dedirtecek türden zorluklar sunuyor. Zaman zaman da belki hatanız yüzünden tartışacaksınız, aman dikkat edin ve lütfen birbirinize girmeyin.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun, ortak/bölünmüş eşli ekran oyun

Yer altında el ele tutuşarak: Core Keeper

Yer altında geçen bu macera, birlikte keşfetmeniz ve hayatta kalmak için mücadele etmeniz gereken bir dünya sunuyor. El ele verip yer altının sırlarını çözerken ilişkinizin de ne kadar derin ve sağlam olduğunu fark edebilirsiniz. Karanlık mağaralar bile sevdiğiniz kişiyle keşfederken aydınlık ve neşeli olabilir.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun

Birisi zor seviyoruz mu demişti: Cuphead

Çizgi film tadındaki etkileyici görselliği, eğlenceli platform mekanikleri ve birbirinden güzel müzikleri ile öne çıkan bir oyun olan Cuphead, epey zorlu bir deneyim sunuyor diyebiliriz. Eğer zor oyunları seviyor veya ‘’Birlikte bu zorluğun üstesinden geliriz!’’ dediğiniz bir ilişkiye sahipseniz, buyurun Cuphead’e bir şans verin.

  • Oynanış tipi: Ortak/bölünmüş eşli ekran oyun

Birlikte aç kalmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı: Don’t Starve Together

Aslından da adından da anlaşılabilir, birlikte aç kalmamaya çalıştığınız bir yandan da yaratıklarla cebelleştiğiniz hayatta kalma oyunu. Ama sakın hafife almayın; bir yandan "Yemek yapmayı unuttuk!" derken diğer yandan "Bu canavar da nereden çıktı şimdi?" diyebileceğiniz türden. Sevgilinizle birlikte bu karanlık dünyada hayatta kalmaya çalışırken belki de ilişkinizin en güçlü yanlarını keşfedeceksiniz.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun, LAN eşli

Tatlı, sakin ve absürt derecede neşe katacak bir deneyim: Human Fall Flat

Sunmak istediği fizik tabanlı oynanışı çok iyi bir şekilde servis etmeyi başaran Human Fall Flat, her saniyesi komikliklerle dolu bir oyun diyebiliriz. Sürekli olarak kahkaha atabileceğiniz, minik bulmacalar eşliğinde tatlı bir maceraya yelken açacağınız bu oyun, sakin ve neşeli bir tecrübe yaşamak isteyen çiftler için çok iyi bir seçenek.

  • Oynanış tipi: Ortak/bölünmüş ekran eşli oyun, sekiz kişiye kadar çevrim içi

Sürekli didiştiğimiz bir ilişkiye sahibiz diyorsanız bu şahane yolculuğu kaçırmayın: It Takes Two

2021’in ‘’Game of the Year’’ ödülünü kazanan ve birçok oyuncunun beğenisini toplayan It Takes Two, oynayabileceğiniz en keyifli iki kişilik oyunlardan bir tanesi. Sürekli olarak birbiriyle didişen evli bir çiftin hikâyesini konu alan yapım, eğlenceli diyaloglarının yanı sıra sunduğu sayısız oynanış mekaniği ile öne çıkıyor.

  • Oynanış tipi: Ortak/bölünmüş ekran eşli oyun, çevrim içi eşli oyun (bölünmüş ekran)

Bomba gibi bir ilişki testi: Keep Talking And Nobody Explodes

Sevgilinizle birlikte stres altında ne kadar sakin kalabileceğinizi test etmeye ne dersiniz? Keep Talking And Nobody Explodes, birinizin verdiği talimatlarla bombayı imha etmeye çalıştığı gerilim dolu anlar sunuyor. "Aşkım, yeşili mi kırmızıyı mı keseyim?" tartışmalarıyla dolu bu oyun, ilişkinizin iletişim gücünü ortaya çıkaracak.

  • Oynanış tipi: Ortak/bölünmüş ekran eşli oyun

Krallık yönetimi aşkla kolaylaşır: Kingdom Two Crowns

Kendi krallığınızı yönetmek ve bir yandan da ilişkinizi güçlendirmek istiyorsanız, Kingdom Two Crowns tam size göre. Stratejik yapısıyla, kaynakları yönetme ve savunma stratejileri geliştirerek maceraya atııyorsunuz. Krallığınızı birlikte büyütürken bir yandan birbirinize "Kralım" ve "Kraliçem" demekten kendinizi alamayacaksınız.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun, ortak/bölünmüş ekran eşli oyun

Tehlikeli işler peşinde koşan çiftler için: Lethal Company

Lethal Company'de, "Biz birlikteyken hiçbir tehlike bize zarar veremez" diyerek tehlikeli maceralara atılacaksınız. Sonra da çığlık atarak birbirinize koşacak ve sırada gülmekten öleceksiniz. O yüzden kesinlike şans verin. Birlikte her zorluğu aşarken ilişkinizin de demir gibi olduğunu fark edeceksiniz.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun

Uzayda aşk mümkün mü: Lovers In A Dangerous Spacetime

Lovers In A Dangerous Spacetime, uzayın karanlık köşelerinde renkli ve patlayıcı bir maceraya çıkarken "Aşk her yerde!" dedirtecek. Aslında isminden de anlaşılabileceği gibi tehlikeli bir uzayda geçiyor. Ama merak etmeyin, yanınızda sevgiliniz varken uzayın en tehlikeli yaratıkları bile size "cici" gelebilir. Uzay geminizi birlikte yönetirken "Bu ilişki uzayda bile işliyor." diye düşünebilirsiniz.

  • Oynanış tipi: Ortak/bölünmüş ekran eşli oyun

Elbet bir gün taşınacağız, neden prova yapmayalım ki: Moving Out 1 & 2

Mobilya sektöründe parlak bir kariyere adım atacağınız Moving Out 1 ve 2, özellikle kendi evlerine çıkmayı düşünen çiftleri yakından ilgilendiriyor diyebiliriz. Kendi absürt fizik tabanı, gırgır şamata dolu yapısı ve yüksek tempolu oynanışı ile kendinizi sürekli olarak bir mobilya taşırken bulacaksınız. Oyunun absürd mizahı ve çılgın senaryoları ile birlikte oynarken bolca kahkaha atmanızı sağlayacak.

  • Oynanış tipi: Yerel eşli oyun

Mutfakta kendisine güvenen çiftlerdenseniz bu oyun tam da size göre: Overcooked! All You Can Eat

Overcooked! All You Can Eat, sevgilinizle birlikte mutfakta kaosun tadını çıkarabileceğiniz mükemmel bir oyun. Overcooked serisinin tüm içeriğini (DLC'ler dahil) bir araya getiriyor ve 4K 60FPS oynama imkanı sağlıyor. Bir dizi giderek zorlaşan bölüm tasarımlarıyla birlikte mutfak zorluklarıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. 

Zaman baskısı altında yemek hazırlamak ve servis yapmak mükemmel bir işbirliği ve iletişim gerektiriyor. Eğlenceli ve aşırı tempolu oyunu oynarken eminim size unutulmaz anlar yaşatacak ve ilişkinize mizah ve heyecan katacak. Ha dikkat edin, tartışmanın dozunu kaçırıp oyunu oynarken birbirinize girmeyin.

  • Oynanış tipi: Ortak/bölünmüş ekran eşli oyun, çevrim içi eşli oyun, remote play together

MasterChef değiliz ama yemek yapabiliriz: Plateup!

"Bugün ne yesek?" tartışmasını bir kenara bırakıp Plateup ile kendi restoranınızı açmaya ne dersiniz? Menüler, müşteriler, kaos ve eğlence... Hepsi bu oyunun içinde. İşbirliğinizi ve sabrınızı test edecek bu macera, ilişkinizi bir sonraki Michelin yıldızına taşıyabilir.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun, ortak/bölünmüş ekran eşli oyun

Bu portaldan sana aşkımı gönderiyorum: Portal 2

Birbirinize olan aşkınızı, portallar aracılığıyla ifade edebileceğiniz bir oyun düşünün. "Sen oradan geç, ben bu düğmeye basarım" diyerek başlayan işbirliği, zamanla "Bu bulmacayı çözmezsek birbirimizi yiyebiliriz" noktasına gelebilir. Ama sonunda, birlikte her şeyin üstesinden gelebileceğinizi anlayacaksınız. Hem de bol kahkaha eşliğinde.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun, ortak/bölünmüş ekran eşli oyun

Koltuktan kalkmak istemeyeceğiniz macera: Sackboy: A Big Adventure

Sevimli kahraman Sackboy ile birlikte çıktığınız renkli ve eğlenceli bir platform oyununda, zekice tasarlanmış seviyeler ve yaratıcı bulmacalar sizi bekliyor. Ortak/bölünmüş ekran sayesinde sevgilinizle birlikte oturup birbirinize yardım ederek zorlukların üstesinden gelebilirsiniz. Sackboy'un bu büyük macerası, size gülümsemelerle dolu unutulmaz anlar yaşatacak.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun, ortak/bölünmüş ekran eşli oyun

Yüzlerce saatlik bir yaşam simülatörü: Stardew Valley

Bilgisayar ve konsolun yanı sıra mobil cihazlardan da erişebileceğiniz Stardew Valley, gerçek anlamda yüzlerce saat geçirebileceğiniz bir yapım. Sadece bir çiftlik simülatöründen ibaret olmayan, piksel piksel grafiklerinin ardında âdeta gerçek bir yaşam sunan Stardew Valley, birlikte anlam dolu saatler geçirebileceğiniz ve hatta evlenip çocuk sahibi dahi olabileceğiniz bir oyun.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun, yerel eşli oyun, ortak/bölünmüş ekran eşli oyun

Hadi çılgınlık yapalım: Streets of Rogue

Streets of Rogue'da, şehirde serbestçe dolanıp istediğinizi yapabileceğiniz tam anlamıyla bir kaos ortamı var. Örneğin; hacker, doktor ya da bir goril olabiliyorsunuz. Her karakterin kendi özel yetenekleriyle, görevlerinizi güç kullanarak, zekice planlar yaparak ya da sıradan bir vatandaş gibi davranarak tamamlayabiliyorsunuz.

"Şimdi ne çılgınlık yapabilirim?" diye düşünen maceracı ruhlar için kaçırılmaması gereken bir oyun. Eğer sevgilinizle birlikte şehri alt üst etmeye ve kahkahalar arasında anarşiye boğulmaya hazırsanız, Streets of Rogue sizleri bekliyor.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun, ortak/bölünmüş ekran eşli oyun, LAN eşli

Birlikte kaçış planları yapmanın tam zamanı: The Escapist 2

Birlikte bir hapishaneden kaçma planı yapmanın ne kadar eğlenceli olabileceğini hiç düşündünüz mü? Zekâ ve stratejinin ön planda olduğu ve genellikle "Bu sefer planı sen yap, ben kaçarım." diyebileceğiniz bu oyunda, eminiz çok keyifli vakitler geçireceksiniz. Kaçış planınız başarılı olursa, kutlama yapmayı unutmayın!

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun, ortak/bölünmüş ekran eşli oyun

Özgün bir temanın, keyifli bir serüven ile buluştuğu oyun: Unravel 2

It Takes Two ve A Way Out derken Electronic Arts’ın yayıncılığını üstlendiği iki başarılı co-op oyuna listede yer verdik. Neden üçüncüye vermeyelim ki? Sevgiliniz ile birlikte eşsiz bir maceraya çıkacağınız Unravel 2, bir iplik ile neler yapabileceğinizi size çok iyi bir şekilde gösteriyor. Tatlı bulmacaları, güzel manzaraları ve gerektiğinde aksiyonu işlemeyi bilen bir yapım olarak karşımıza çıkan oyun, her zaman bir şansı hak ediyor.

  • Oynanış tipi: Yerel eşli oyun

Vikingler gibi güçlü, aşkınız gibi büyük: Valheim

Valheim'da birbirinize sırtınızı dayayıp Vikinglerin ruhunu canlandıracağınız hayatta kalma mücadelesine hazır olun. "Beraber her şeyi yapabiliriz!" cümlesi oynadıkça sizin için daha anlamlı olmaya başlayacak. Yani el ele verip mitolojik canavarları dövmekten daha romantik ne olabilir ki?

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun

Çocukları pistten alalım, biz bulmaca ve zoru seviyoruz: We Were Here Forever

Konu iş birliğine dayalı bulmaca oyunlarına geldiğinde, şüphesiz ki bunu en iyi yapan serilerden bir tanesi de We Were Here serisi diyebiliriz. Toplamda dört oyundan oluşan serinin geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen oyunu We Were Here Forever, bulmaca dolu zorlu bir macera arayan çiftler için biçilmiş kaftan.

Birbiriniz ile kuracağınız iletişimin hayati öneme sahip olduğu ve esir düştüğünüz kaleden kurtulmak için en ufak bilginin dahi altın değerinde olduğu bu oyun, beyninizi bir hayli zorlayacak.

  • Oynanış tipi: Çevrim içi eşli oyun

An itibarıyla sevgiliniz ile dolu dolu saatler geçirebileceğiniz 25 farklı oyun tavsiyesi ile listemizin sonuna geldik. Listede yer verdiğimiz her oyunun iş birliğine dayalı oynanışına odaklansak da birçoğunu tek başınıza da oynayabileceğinizi belirtmekte fayda var.

Eğer sizin de listeye eklemek istediğiniz oyunlar varsa yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

50
13
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
50
13
4
1
0