Kandırılmış Olabiliriz! Amanda Cerny ve Yozgatlı Dayı Olayı Viral Reklam mı?

0
0
0
0
0
Kandırılmış Olabiliriz! Amanda Cerny ve Yozgatlı Dayı Olayı Viral Reklam mı?
Son dönemde Türk sosyal medyasının gündeminde olan Yozgatlı Dayı ve Amanda Cerny ikilisi Amanda’nın Türk reklam filmlerinde oynaması için viral proje olabileceği ihtimalini değerlendirdik.

Son birkaç gündür Amanda Cerny ismini duymayan, bilmeyen kalmadı. Bizim de paylaştığımız Amanda ve Yozgatlı Dayı muhabbeti Amanda’nın evlilik teklifi ve ardından bayrak asması gibi durumlar ile şenlendi. Peki, bu durumun viral olma ihtimali yok mu?

Aslına bakarsanız ufak bir araştırma ile bunun viral olabilme ihtimalinin güçlü olduğunu görebilirsiniz. İlk olarak Türkiye’nin gururu haline gelen Cafer Lalek dayımıza bakalım;

Cafer abimiz (varsa tabii öyle biri) 29 Eylül’de yani oldukça yakın bir tarihte ilk tweetini atmış. Yozgat halaylarını paylaşarak başlanan Twitter paylaşımlarında ikinci tweetinde “beyaz küvercinim” diyerek paylaştığı Anadol’un 1984 kamyonet modeli direkt olarak Vikipedi görseli olmasıyla iş belli oluyor.

Yukarıdaki paylaşımın görselini buradan bulabilirsiniz. Ardından -eğer doğru tahmin ediyorsak- viral olduğu belli olmasın diye yapıldığını tahmin ettiğimiz birçok paylaşım yapan Cafer dayı, kendince bozuk Türkçesi ile birçok paylaşım yapıyor.

Şimdi ise alttaki tweete bakalım;

Çiçeklerini seven, bahçesine bakan dayı, nedense buradaki paylaşımdaki ilk görseli almamış mı sizce de?

Ardından ise malum durumlar dönüyor. Aşağıdaki haberimizde görebileceğiniz gibi Amanda Cerny’e yürüyen Cafer dayı, beklediğini alıyor ve evlenme teklifi de geliyor. Ancak bu arada Instagram ve Vine’da fenomen olan Amanda, bu süreçte binlerce Türk takipçi yakalıyor. Hele ki bikinili bir şekilde Türk bayrağını da asınca bir anda Türkiye’de de fenomen haline geliyor Amanda.

Tahminlerimize göre bir reklam ajansı çalışması olan bu durum sonrasında Amanda Türkiye’ye gelmesi, birkaç reklamda Türkçe konuşarak yer alması muhtemel. Artık reklamda mı oynar, bizim Vine ve Instagram’da her fenomen olan gibi Tren gibi mekanlarda DJ’lik mi yapar bunu zaman içinde göreceğiz. Ama bu sadece bir tahmin olduğunu da belirtelim.

Bakalım, yakın zamanda beklediğimiz projeler ortaya çıkarsa bir viral çalışma olduğunu da kesinleştirmiş olacağız. Peki, sizce Amanda Cerny olayı gerçekten bir viral çalışma mı? Yoksa gerçekten bir rastlantı sonucu ortaya çıkan, Amanda’nın Türk kitleyi yakalamışken takipçi kasmak için devam ettirmesi mi? Cevaplarınızı bekliyoruz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0