AMD, Kaç Para Kazandığını Açıkladı: Yapay Zekâ Sayesinde Paraya Para Demiyor...

25
4
4
2
1
AMD, ilk çeyrek mali durum raporunu yayınladı. Yayınlanan rapor, AMD'nin yapay zekâ pazarındaki büyümeden sağladığı büyük avantajı da gözler önüne seriyor.

Rakiplerine kıyasla piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı ürünlerle donanım sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi haline gelen AMD, geçtiğimiz 3 aylık periyot için mali durum raporu yayınladı. Yayınlanan rapor, AMD'de işlerin iyi gittiğini gösteriyor. Zira şirketin kazandığı para da elde edilen kâr da artış gösterdi.

AMD'nin yaptığı açıklamalara baktığımızda, 2024'ün ilk çeyreğinde kazanılan paranın 5,5 milyar dolar olduğunu görüyoruz. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla şirketin cirosu %2 oranında arttı. Şirketin brüt kar marjı ise yüzde 47 olarak gerçekleşti. 

AMD'nin kazançları, yapay zekâ veri merkezlerinden geliyor!

AMD

AMD, 5,5 milyar dolarlık kazancın kategorilere göre olan durumunu da açıkladı. Şirketin açıklamasına göre AMD'nin veri merkezi işlerinden elde ettiği gelir, 2,3  milyar dolardı. Bununla birlikte oyun sektöründen elde edilen kazanç da 922 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Diğer markalara satılan entegre çiplerden 1,4 milyar dolar kazanan AMD, diğer işlerdense 846 milyon doların üzerinde kazanç sağladı. Oyun ve diğer işlerden elde ettiği gelir düşüş gösteren firma, veri merkezleri ve entegre çiplerde ise %80 ve üzerinde büyüme yakaladı.

AMD'nin paylaştığı gelir tablosunu aşağıdan inceleyebilirsiniz:

amd

AMD yapay zekâya duacı

AMD'nin yayınladığı gelir raporunda, elde edilen başarının nedenleri de açıklandı. Firmanın CEO'su Lisa Su, içinde bulunduğumuz dönemin teknoloji açısından heyecan verici bir dönem olduğunu söylerken, veri merkezleri ve çip satışlarındaki artışa dikkat çekti. 

25
4
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
25
4
4
2
1