Apex Legends'ta Hile Yapan Oyuncuların Artık Bilgisayarları da Kalıcı Olarak Banlanacak

93
12
4
3
1
Geçtiğimiz günlerde Easy-Anti-Cheat aracılığıyla 355.000'den fazla hileli oyuncuyu oyundan banladıklarını ve hileyle mücadeleye devam edeceklerini açıklayan Respawn, bundan sonra hile yapan oyuncuları donanım bazlı yeni bir yöntemle kalıcı olarak banlayacak.

Apex Legends'taki hile problemi, her geçen gün diğer oyuncular için daha da katlanılmaz bir hâl almaya başladı. Oyunun geliştiricisi Respawn, geçtiğimiz günlerde hileyle mücadeleye yeni yöntemlerle devam edeceklerini açıklamış fakat bu yöntemlere karşı önlem alınmaması için üzerinde çalışılan yeni yöntemler hakkında bilgi vermemişti. Bugün Daily eSports'ta çıkan bir habere göre Respawn, hile yapan oyuncular için donanım bazlı yeni bir ban yöntemi uygulamaya başladı.

Daha önce de birçok Battle Royale oyununda karşılaştığımız hileli oyuncu problemine bugüne kadar çeşitli önlemler alınsa da Respawn'ın uyguladığı yöntem biraz daha farklı. Hile forumlarında tartışılmaya başlanan yeni ban yöntemiyle hileli oyuncuların hesaplarının yanı sıra oyunu oynadıkları bilgisayar da artık oyuna giremeyecek. 

Ayrıca daha önce hile tespit edilmiş bir bilgisayardan yeni açılan bir hesap tespit edilirse, bu hesap da 30 dakika içinde tespit edilip askıya alınacak. Hile paylaşım forumlarında gündemin en üst maddesi hâline gelen bu yöntem, Apex Legends oyuncularını bir süre rahatlatabilir. Fakat diğer birçok önlemde olduğu gibi bu önlemi aşmak için de bazı yollar aranmaya başlandı bile.

Bazı internet siteleri, tespit edilemeyeceğini iddia ettikleri bazı hileleri oyunculara satmaya devam ediyor. Daily eSports'un haberine göre bu hilelerin satış fiyatları 150 doları bile bulabiliyor. Fakat bu hileleri satın alıp kullanan bazı oyuncuların tespit edildiği ve bilgisayarlarında artık Apex Legends oynayamadıkları söyleniyor.

Hileli oyuncular probleminin giderek daha büyük bir sorun haline geldiği bugünlerde Respawn'ın bu hamlesi oldukça önemli. Bazı oyunculara göre donanım bazlı ban sistemi ağır olsa da hileli oyunculardan dolayı oyundan keyif alamayan oyunculara göre yeni sistem gayet iyi düşünülmüş. Donanım bazlı ban sisteminin oyundaki hileyi tamamen engelleyip engelleyemeyeceğini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.dualshockers.com/apex-legends-permanent-hardware-bans/
93
12
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
93
12
4
3
1