Apple, Epic Games'in App Store Geliştirici Hesabını Kapattı

68
24
8
6
1
Fortnite'ın kendi ödeme sistemini atlatması sebebiyle Epic Games ile hukuki anlamda kavga vermeye başlayan Apple, Epic Games'in App Store hesabını kapattı. Şirket, Unreal Engine'in bu durumdan etkilenmeyeceğini ifade etti.

Son dönemlerde teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden en büyük olaylardan bir tanesi, Fortnite'ın sahibi Epic Games ile Apple arasındaki kavga olmuştu. Fortnite, bir şekilde Apple'ın ödeme sistemi atlatmayı başarmış bunun sonucunda da App Store'dan kaldırılmıştı.

Apple, yaptığı bir açıklamada, süren hukuki savaş sırasında Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games'in, Apple'ın uygulama mağazası App Store'daki hesabını da kapattığını açıkladı.

Apple, Epic'in App Store hesabını kapattı

epic games, apple 1984 göndermesi

Epic Games'in App Store hesabını kapatan Apple, birçok uygulama geliştiricisi tarafından kullanılan ve yine Epic Games'e ait olan Unreal Engine'in bu olaydan etkilenmeyeceğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre iPhone kullanıcıları, Fortnite'ı ve diğer Epic Games oyunlarını App Store vasıtasıyla indiremeyecekler.

Hâlihazırda Epic Games'in oyunlarını indirmiş olan oyuncular, herhangi bir sorun yaşamadan oyunu oynamaya devam edebilecek ancak Apple ödeme sistemiyle herhangi bir oyun içi satın alma işlemi yapamayacaklar. Federal mahkeme, pazartesi günü Apple'ın Epic'in oyunlarını engelleyebileceğini ancak Unreal Engine'e zarar verebilecekler aksiyonlar alamayacağını söylemişti.

apple simge, apple logo

Apple, eğer ki Epic Games Apple'ın ödeme sistemini atlattığı oyun içi satın alma kısmını kaldırırsa Fortnite'ın mağazasında yer almasına izin vereceğini söyledi. Ancak Epic, bunun "Apple'ın iOS'taki uygulama içi ödemelerde kurduğu tekele göz yummak olacağını" söyleyerek reddetti.

Apple ise "Mahkeme, dava sürerken Epic'in, bunu ortaya çıkarana kadar geçtiğimiz 10 yıl boyunca razı oldukları App Store rehberine uyması gerektiğini önermiştir" dedi. Şirket, Fortnite güncellemeleriyle birçok kez App Store kurallarının ihlâl edildiğini ve bunun iOS'taki diğer uygulama geliştiriciler için adil olmadığını dile getirdi.

Kaynak : https://www.gadgetsnow.com/tech-news/apple-terminates-fortnite-creators-app-store-account-as-lawsuit-proceeds/articleshow/77816951.cms
68
24
8
6
1
Emoji İle Tepki Ver
68
24
8
6
1