Apple'ın Bile Hayranlıkla Bakacağı Katlanabilir Ekranlı iPhone Z Konsepti (Video)

66
18
14
10
6
Apple, yeni bir akıllı telefon kategorisi olan katlanabilir akıllı telefonlar için henüz bir adım atmadı. Fakat Caviar, Apple'ın nasıl bir katlanabilir akıllı telefon üreteceğinin videosunu paylaştı.

Apple’ın iPhone modellerini pahalıya sattığını düşünüyorsanız Caviar’ın özelleştirilmiş iPhone modellerini ve fiyatlarını görene kadar yorum yapmamanızı öneririz ancak şu anki konumuz Caviar tarafından yeniden tasarlanan bir iPhone modeli değil, tamamen baştan oluşturulan yeni bir katlanabilir iPhone.

Samsung, Huawei gibi şirketler katlanabilir akıllı telefonlarını bir bir tanıtırken Apple, bu konuda sessizliğini korumaya devam ediyor. Halihazırda Türkiye lansmanı da gerçekleşen Samsung Galaxy Fold’un aldığı eleştirileri göz önünde bulundurursak Apple’ın, katlanabilir telefon teknolojisi tam olarak oturana kadar bir model çıkarmaması sürpriz olmayacaktır.

Apple’ın 2021 yılına kadar bir katlanabilir iPhone modeli tanıtmasına ihtimal verilmese de Caviar, katlanabilir bir iPhone modelinin nasıl olabileceğini göstermek için iPhone Z adlı konsept cihazını yayınladı. Üçe katlanabilen bir ekrana sahip olan iPhone Z, katlanabilir telefonlardan tam olarak beklenilen şeyleri sunuyor.

Dört farklı kullanım modu olan iPhone Z’nin tablet modundaki ekranı 10.4 inç büyüklüğünde. Galaxy Fold’un yalnızca 7.3 inç olduğunu düşünürsek gerçekten büyük bir ekran. Cihazın klasik iPhone modundaki ekranı ise 6.6 inç büyüklüğünde. Caviar ayrıca bir klavye modu ve bir selfie modu da düşünmüş durumda.

Günümüz teknolojisinin böylesine lüks bir iPhone Z modelini geliştirmek için yeterli olup olmadığı bilinmese de Caviar, bu özelliklere sahip bir iPhone Z’nin 2.900 dolar fiyat etiketine sahip olacağını düşünüyor. Dolayısı ile Apple’ın katlanabilir iPhone modeli, giriş seviye bir Mac Pro modelinden daha pahalı olacak.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/620310/crazy-iphone-z-concept-takes-folding-phones-to-a-new-level/
66
18
14
10
6
Emoji İle Tepki Ver
66
18
14
10
6