Apple'ın Kesenin Ağzını Açtığı iPhone 11 Ailesinin Batarya ve RAM Değerleri

83
66
29
8
3
Apple, diğer firmaların aksine telefonlarının batarya ve RAM miktarlarını kendisi açıklamıyor. Telefon tanıtıldıktan sonra, başkaları tarafından bu bilgiler ortaya koyuluyor. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan iPhone 11 ailesinin de batarya ve RAM miktarları, bu şekilde kesinleşmiş oldu.

Apple, belli stratejileri çok sıkı biçimde takip eden bir firma olarak biliniyor. Bu stratejilerden kullanıcıların canını en çok sıkanıysa RAM ve batarya miktarlarını duyuru sırasında resmi olarak açıklanmaması. Elbette Apple'ın bu bilgileri açıklamaması, bunların bilinmiyor olduğu anlamına gelmiyor. Çeşitli uygulamalar, hatta telefonun sökülmesi aracılığıyla sonradan edinilen bu bilgiler, internette paylaşılıyor.

Yine benzer süreçlerden geçen yeni tanıtılan iPhone 11 ailesinin de RAM ve batarya değerleri belli oldu. Çin'in sertifika kurumu TENAA'dan alınan ve resmi olmayan belgelere göre Apple, bu sene de RAM konusunda çok bir gelişme yapmamışken, lansmanda "daha iyi ekran süresi" olarak pazarladıkları özelliğin altı boş değilmiş gibi duruyor.

Yeni Telefonların RAM ve batarya boyutları

iPhone 11

iphone 11

Geçen sene Apple'ın en çok satan iPhone'u olan iPhone XR'nin halefi konumundaki iPhone 11, bu sene daha uygun fiyatla karşımıza çıktı. XR'de 3 GB RAM varken yeni telefonda bu miktar 4 GB olmuş. Böylece arka planda uygulamaların kapanması problemi ortadan kalkmış oluyor.

Bataryada ise nispeten daha az bir gelişme görüyoruz. Geçen sene 2.942 mAh olan boyut, bu seneki iPhone 11'de 3.110 mAh'a çıkmış.

iPhone 11 Pro

iphone 11 pro

Her ne kadar iPhone 11'de çok büyük geliştirmeler görmemiş olsak da Apple, iPhone Pro'larda azda olsa cömert davranmış. Hatırlanacağı üzere iPhone XS'te 4 GB RAM ve 2.658 mAh batarya bulunuyodu. iPhone 11 Pro'da da 4 GB RAM  bulunuyor ancak Apple, batarya konusunu bir hayli iyileştirmiş gibi görünüyor. Bunun nedeniyse iPhone 11 Pro'da 3.046 mAh batarya bulunuyor olması. 

iPhone 11 Pro Max

Son olarak Apple'ın en üst seviye cihazı iPhone 11 Pro Max, yine ufak kardeşi gibi 4 GB RAM'le geliyor. Bataryasının boyutu ise 3.969 mAh olarak belirlenmiş. Apple'ın iPhone 11 Pro Max'te bataryanın hakkını vereceğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır.

Apple, bu sene farklı fakat kullanıcıların yararına bir yöntem izleyerek pile daha çok yer ayırmış. Böylece kullanıcıların şikayetlerinin bir nebze azaltılması amaçlanmış. Şirketin pil süresi konusunda yazılımını iyi tasarladığı düşünülünce, bu yeni miktarların gün içerisinde ciddi şekilde yardımcı olacağı kanaatindeyiz.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/iphone-11-ram-specs-lets-many-drooling-for-more-527443.shtml
83
66
29
8
3
Emoji İle Tepki Ver
83
66
29
8
3