Apple, iOS 12.2 Güncellemesini Yayınladı: İşte Gelen Tüm Özellikler

49
14
10
7
7
Apple, mobil işletim sisteminin en güncel sürümü olan iOS 12.2'yi resmen yayınladı. Güncelleme, iOS işletim sistemine irili ufaklı pek çok özellik getiriyor.

Apple, geçtiğimiz Eylül ayında yayınlanan iOS 12’nin ikinci büyük güncellemesi olan iOS 12.2’yi resmi olarak duyurdu. Tüm iPhone ve iPad kullanıcıları Ayarlar-Genel-Yazılım Güncellemeleri adımlarını uygulayarak cihazlarını iOS 12.2’ye güncelleyebilirler. Peki Apple kullanıcıları, iOS 12.2 ile hangi yeni özelliklere kavuşuyor? İşte cevabı.

iOS 12.2 ile birlikte Apple News+ resmen hayatımıza giriyor. Apple’ın abonelik temelli bu yeni servisi ile birlikte kullanıcılar, gazete ve dergiler için sınırsız erişim hakkına sahip oluyorlar. Apple, artık daha fazla iPhone satarak gelirlerini artıramadığından ücretli servislerle yeni bir gelir modeli oluşturmayı amaçlıyor.

Face ID özelliğine sahip tüm iPhone’larda bulunan Animoji özelliği, kullanıcıların kendilerini bir emojiye dönüştürmesine izin veriyordu. Animoji özelliğindeki emojiler şimdilik sınırlı olsa da Apple, her güncellemede sayılarını artırıyor. iOS 12.2 ile birlikte yelpazeye zürafa, baykuş, yaban domuzu ve köpek balığı da katıldı.

iOS 12.2 ile birlikte LG, Sony, Samsung gibi üçüncü parti TV’lere AirPlay 2 ve HomeKit desteği geliyor. Yılın ilerleyen zamanlarından itibaren kullanılabilecek olan bu özellik, Home uygulamasının güncellenmesi ve TV kumandasının kontrol merkezine eklenmesi ile kendini belli ediyor. Apple ayrıca TV’de kimlerin içerik oynatabileceğini kontrol edebileceği bir ‘erişim izni ver’ özelliğini de uygulamaya ekledi. Ayrıca artık iOS 12.2 yüklü cihazınızda Siri’yi kullanarak Apple TV’de içerik oynatabileceksiniz.

Artık Safari üzerinden Google arama motorunu kullandığınızda daha isabetli aramalar gerçekleştirmeniz için öneri okları bulunuyor. Ayrıca artık Safari’de HTTPS bağlantısı kullanmayan web siteler Güvenli Değil olarak işaretlenecekler. Bununla birlikte Apple Maps’e bir Hava Kalitesi seçeneği eklenmiş durumda.

Apple, iOS 12.2 ile birlikte Ayarlar menüsündeki Hakkında bölümünü de tamamen güncellemiş durumda. Artık cihaz ve yazılım ile ilgili bilgileri daha net bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Bununla birlikte artık cihazınızın garanti durumunu da Ayarlar uygulaması üzerinden görüntüleyebileceksiniz.


Kısaca özetlemek gerekirse iOS 12.2 ile birlikte Apple News+ işletim sistemine resmen eklendi. Siri, iOS cihazdan Apple TV'de video oynatma yeteneğine kavuşuyor. Dört yeni animoji kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Apple Pay, Wallet ve çeşitli geliştirmeler hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/03/25/apple-releases-ios-12-2/
49
14
10
7
7
Emoji İle Tepki Ver
49
14
10
7
7