Apple, iPhone'unu Etkinleştirme Sorunu Yaşayanlar İçin Bir Kılavuz Yayınladı

4
2
2
0
0
ABD’li teknoloji devi Apple, iPhone’larını etkinleştirmekte sorun yaşayan veya SIM kartın desteklenmediğine dair uyarı alan kullanıcıların neler yapmaları gerektiğini anlatan bir kılavuz yayınladı.

Bazı iPhone kullanıcıları, cihazlarını yeni bir sürüme güncelledikten veya sıfırladıktan sonra iPhone’larının etkinleştirilemediğine dair hata mesajlarıyla karşılaşıyorlar. Bular çoğu zaman, “Etkinleştirme sunucusu geçici olarak kullanılamadığı için iPhone’unuz etkinleştirilemedi” ya da “Bu iPhone’a takılı SIM kart desteklenmiyor gibi görünüyor” şeklinde oluyor. 

Apple, bu gibi uyarı mesajlarıyla karşılaşan iPhone kullanıcılarının ne yapmaları gerektiğini adım adım anlatan bir kılavuz yayınladı. Şirketin resmi internet sayfası üzerinden paylaşılan kılavuz, iPhone’unu etkinleştirme sorunu yaşayanlar için adeta bir pusula niteliği taşıyor.

iphone etkinleştirme

Kılavuz öncelikle, “SIM Yok” veya “Geçersiz SIM” hatası alan kullanıcıları, ne yapmaları gerektiğine dair bir başka bilgilendirme sayfasına yönlendiriyor. Ayrıca etkinleştirme sırasında bir Apple Kimliği ile giriş yapmanız istendiği takdirde, 'Etkinleştirme Kilidi' hakkında da bilgi alabiliyorsunuz.

Apple, yukarıdaki iki adımın izlenmesi durumunda dahi hala sorununu çözemeyen kullanıcıların aşağıdaki adımları takip etmesini istiyor:

  1. Sistem Durumu sayfasındaki listeyi kontrol edin. iOS Aygıtını Etkinleştirme ifadesinin yanında yeşil renkli bir işaret yoksa iPhone'unuzu etkinleştirmeyi daha sonra deneyin.
  2. iPhone'unuzu etkinleştirirken parolanızı girmeniz istenirse parolayı girin. (Parola isteniyorsa iPhone'umu Bul'da Etkinleştirme Kilidi etkinleştirilmiş olabilir.)
  3. iPhone'unuzu yeniden başlatın.
  4. Hücresel veri bağlantısı kullanıyorsanız bunun yerine güvenilir bir Wi-Fi ağına bağlanın. 

Hala etkinleştiremiyorsanız iPhone'unuzu iTunes aracılığıyla etkinleştirme adımlarını izleyin:

  1. macOS'in en son sürümünü veya iTunes'un en son sürümünü kullandığınızdan emin olun.
  2. Bilgisayarınızın internete bağlı olduğundan emin olun.
  3. iPhone'unuzla birlikte gelen kabloyu kullanarak iPhone'unuzu bilgisayarınıza bağlayın. Bilgisayarınızda aygıtınızı bulun.
  4. Bilgisayarınız, iPhone'unuzu algılayıp etkinleştirirken bekleyin: 
  5. "Yeni Olarak Ayarla" veya "Yedekten Geri Yükle" şeklinde bir uyarı görürseniz iPhone'unuz etkinleştirilmiştir.
  6. Bilgisayarınızda SIM kartın uyumlu olmadığı şeklinde bir hata iletisi görürseniz operatörünüzle irtibat kurun.
Kaynak : https://support.apple.com/tr-tr/HT201407
4
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
2
0
0