Apple, Üçüncü Parti Uygulamalarıyla Dijital Reklam Ağını Genişletecek

5
4
1
1
0
Teknoloji devi Apple, Snapchat ya da Pinterest gibi üçüncü parti uygulamalara daha fazla destek olmak amacıyla dijital reklam ağını daha da büyütmeyi planlıyor.

Her ne kadar Apple tek başına dev bir şirket olsa da Apple'ın Apple olmasını sağlayan şeylerden birisi de üçüncü parti uygulamalardır. "Üçüncü parti uygulamalar nedir?" diye soracak olursanız; işletim sistemiyle birlikte gelmeyen uygulamalara üçüncü parti uygulamalar denmektedir. Whatsapp ya da Instagram da bunlardan bir tanesi.  

The Wall Street Journal'ın bir haberine göre Apple, Snapchat ve Pinterest gibi şirketlerin de dahil olacağı birçok uygulamanın daha çok reklamını yapmayı ve bu tip uygulamaları çok daha fazla desteklemeyi planlıyor.

Şirket, bu sayede reklam ağını oluşturarak, reklam görüntülemesi alan uygulamalara ekstradan gelir payı sağlayabilir. Apple, bu doğrultuda geçtiğimiz yıl 1 milyar dolar gelir elde etmişti. Bu tip bir reklam ağını Google ve Facebook da kullanıyor. 

Ancak Apple'ın bu konuda işi daha zor, çünkü Google ve Facebook gibi şirketler, konu reklam oldu mu kirli oynamayı tercih ediyor; insanların yaş, cinsiyet ve konum gibi verilerini kullanarak direkt olarak kişiyi hedefleyen reklamları kullanan Facebook ve Google gibi şirketlerin aksine Apple, gizliliğe önem verdiği için reklamları sunarken kişisel bilgilerden yeterli düzeyde yardım almamaya çalışıyor.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2018/06/01/apple-advertising-third-party-apps/
5
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
1
1
0