Apple Watch, EKG Özelliğiyle Bir İnsanın Daha Hayatını Kurtardı

42
15
2
1
0
Apple Watch, kalbinde ritim bozukluğu olan Paul Hutton’u uyararak hayatını kurtardı. Düşük kalp atışı uyarısı veren Apple Watch sayesinde doktora giden Paul Hutton, ameliyata girerek kalp hastalığından kurtuldu.

Apple Watch, bilindiği gibi EKG özelliğiyle düşük ve yüksek kalp atış hızlarını ölçerek kullanıcıyı uyarıyor ve bilinmeyen kalp sorunlarının olabileceğinin işaretlerini veriyor. Çok sayıda düşük kalp hızı uyarısı gördükten sonra 48 yaşındaki Paul Hutton, kalp hastası olduğunu keşfetti ve herhangi bir sorunla karşılaşmadan önce hemen kalp ameliyatı olarak rahatsızlığından kurtuldu.

The Telegraph tarafından bildirilen habere göre Paul Hutton, Apple Watch’ından çok fazla düşük kalp hızı uyarısı alıyordu. Doktoruna gidip gerçekten kalp hızının yavaş olup olmadığı bilgisini alan Hutton, doktorunun yaptığı testler sonucunda gerçekten düşük kalp hızına sahip olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Hutton, hayatından kafeini tamamen çıkardı.

apple watch

Tüm önlemlere rağmen Hutton’un düşük kalp hızı uyarılarının sonu kesilmedi. Apple Watch, Hutton’u hâlâ düşük kalp hızı nedeniyle uyarma devam ettikten sonra Hutton, bir daha doktora gitti ve bu sefer detaylı bir analizden geçti. Analiz sonuçları, Hutton’un kalp ritim bozukluğuna sahip olduğunu ortaya koyuyordu. Bu rahatsızlık, kalbin kanı daha az ve daha etkisiz bir şekilde pompalamasına neden oluyordu.

Hutton, durumu çözmek için bir ameliyat geçirdi. Doktorlar hatalı kalp dokusunu yenileyerek başarılı bir şekilde kalbi onardılar. Hutton, ameliyattan çıktığından beri Apple Watch’ı kontrol ettiğini ve her şeyin eskisine göre iyi göründüğünü söylüyor. Paul Hutton’un başından geçen bu olayların da gösterdiği gibi Apple Watch, bir insanın belirgin semptomlar göstermeden önce düzensiz kalp atışını tespit etmek için büyük bir kolaylık sunuyor. Bununla beraber bu cihazların ürettiği verileri en iyi şekilde nasıl kullanabileceğimizi belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyacımız var.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/07/19/apple-watch-prompts-heart-surgery/
42
15
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
42
15
2
1
0