Apple Watch'tan Daha İyi Olacağı İddia Edilen Samsung Galaxy Watch ile İlgili Her Şey

20
3
3
2
2
Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Samsung, akıllı saat sınıfına yeni ve oyunun kurallarını değiştirecek bir cihaz olan Galaxy Watch ile girecek. Firmanın Gear S serisi tarihe gömülürken, kalitesi konusunda yanıltmayan Apple Watch’a kafa tutacağı söylenen Galaxy Watch ile ilgili her şeyi masaya yatırıyoruz.

Apple ve Samsung arasındaki rekabet kızışıyor. Samsung, akıllı saat konusunda Android cephesinin savunucusu olarak en güçlü adımını atmaya hazırlanıyor. Akıllı saatler konusunda hem bağımsız hem de Apple ekosisteminde büyük öneme sahip iddialı seri ortaya koyan Apple, gerçekten mükemmel işçilikler ortaya koyuyor. 

Samsung akıllı saatler konusunda, bütünleştirici bir ekosistemi olmadığı için Apple ile rekabet edemedi. Hatta saatler Android ekosistemindeki diğer alternatiflerden farklı şeyler sunmadığı için uygun fiyatlı alternatiflerinin karşısında ezildi. Güney Koreli dev, Gear S’i bu nedenle unutturmayı tercih etti. Bir şeyi unutturmak, mevcut olan her şeyin üzerine çıkmakla mümkündür. Peki Samsung bunu gerçekten de başarabilecek mi?

Apple’ın Samsung’a karşı üstünlük sağladığı başka alanlar da var. Mesela akıllı ev hoparlörleri konusunda Samsung’un adını duyamıyoruz, ancak Apple HomePod peynir ekmek gibi satılıyor. Samsung, akıllı saat sınıfına dahil olunca Apple’ı ciddi şekilde köşeye sıkıştırmaya çalışıyormuş gibi görünüyor. Aslında bu çabada harcanan enerjinin büyük bir kısmı Android ekosistemine yaradığından, Google’ın Samsung’a ciddi bir teşekkür borcu da var. Bu ayrı bir yazının konusu, rekabetin biyolojisini anladıysak, şu Galaxy Watch meselesine geri dönelim. 

Apple, geçtiğimiz yıl Watch Series 3 ile birlikte kendi başına hücresel bağlantı sağlayan, yani telefon görüşmeleri yapabileceğiniz bir cihaz çıkarttı. Samsung’da Galaxy Watch ile aynı şeyi hedefliyor gibi görünüyor. Galaxy Watch hücresel bağlantı desteği ve çeşitli renk ve tarz seçenekleriyle karşımıza çıkabilir. 

Samsung’un 2013 yılında başladığı Gear S serisinde Gear S2, S3, Sport modellerini gördük. FCC’ye yapılan yeni bir patent başvurusu, Samsung’un Galaxy akıllı telefonlarıyla -Apple benzeri- bir ekosisteme sahip olacak Galaxy Watch serisine işaret ediyor. Son Gear modeli olan Sport ile aynı ekrana sahip olacak ilk Galaxy Watch, 1.2 inçlik ekrana sahip olacak. 

SamMobile’ın sunduğu verilere göre Galaxy Watch gümüş, altın ve siyah renk seçenekleriyle gelecek. Yani daha önceki Gear S serisinden daha fazla renk seçeneği sunulacak. Yine de Apple’ın değiştirilebilir kordonlarına rakip olmak için daha fazla şey gerekiyor. 

Galaxy Watch içerisinde Android tabanlı bir işletim sistemi değil, Samsung’un akıllı saat işletim sistemi olan Tizen OS bulunacak. Yani Google’ın Wear OS adını alan Android tabanlı yaygın işletim sistemi yok, bu nedenle Samsung’un markaya özgü bir ekosistem inşa etme çabası netleşiyor. Bu konuda hala netlik kazanılmış değil, raporlar ağırlıklı olarak Tizen OS üzerinde. Gear S3 ve Gear Sport da aynı işletim sistemine sahipti, ne kadar başarılı olacağı konusunda yorum yapmak, işletim sistemine bakarak oldukça zor görünüyor. 

Elbette bütün beklentilerin en yoğun olduğu nokta, Samsung’un sesli asistanı Bixby üzerinde. Bixby, her ne kadar Samsung kullanıcılarının sıklıkla başvurmadıkları bir araç olsa da firma dayatmalara devam ediyor. Dolayısıyla nasıl Apple Watch’ta Siri varsa, Galaxy Watch’ta da Bixby olacak. Bixby, şu anda Google Asistan, Amazon Alexa ve Apple Siri karşısında ciddi şekilde hezimete uğrayan bir hizmet. 

Enerji konusuna geldiğimizde, Galaxy Watch’ın daha büyük bir batarya ile karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Bu da birkaç saatlik ekstra pil ömrünü beraberinde getirecektir. Kaynaklarımıza göre bu batarya 470 mAh gücünde olacak. 

Galaxy Watch, Samsung Galaxy Note 9’u göreceğimiz Galaxy Unpacked etkinliği sırasında, 9 Ağustos’ta karşımıza çıkacak. Çok beklemeyeceğiz :)
 

Kaynak : http://www.businessinsider.com/samsung-galaxy-watch-smartwatch-rumors-release-date-specs-2018-7#the-galaxy-watch-is-set-to-be-announced-at-samsung-galaxy-unpacked-and-will-most-likely-be-released-on-august-24-8
20
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
20
3
3
2
2