Influencer'ların Online Alışverişlerdeki Büyük Etkisini Gösteren Araştırma Sonuçları Paylaşıldı

20
4
1
1
0
"Online alışveriş alışkanlıkları" üzerine yürütülen bir araştırma, alışveriş sırasında kişilerin hangi kanalları kullandıklarını gösteriyor. Erkeklerin ve kadınların farklı alışkanlıklarını da gösteren araştırmanın sonuçlarına göre, Instagram üzerinden yapılan alışverişler toplamda yüzde 58'i bulmuş durumda.

İnternet üzerinden alışveriş, özellikle pandemi zamanlarında herkesin vazgeçilmezi haline gelmişti. Evden çıkma imkânı bulamayan bireyler, istedikleri ürünleri sipariş ederek elde edebiliyorlardı. Çoğunlukla markaların resmi internet siteleri üzerinden gerçekleşen bu alışverişler için Instagram sayfaları veya diğer sosyal medya içerikleri gibi farklı kanallar da bulunuyor.

Araştırmayla elde edilen veriler, farklı grupların alışverişlerde hangi kanalları kullandığını gözler önüne seriyor. Erkeklerin ve kadınların başvurduğu kanallarda, hatta alışveriş tercihlerinde bile farklılıklar görebiliyoruz. Bunun yanında yaş gruplarına ve coğrafi bölgelere dayalı istatistikler de bulunuyor.

Instagram alışverişleri toplamda yüzde 58’i buldu:

Influencer

Paylaşılan verilere göre her 5 kişiden 1’i, ürün tanıtımı yaparak gelir elde eden influencer’ların yönlendirdiği linklerden alışveriş yapıyor. Alışveriş alışkanlıkları araştırmasında bulunan bireylerin yüzde 97’si internet kullanıyor ve aynı zamanda her 10 kişiden 7’si, alışverişini internet üzerinden gerçekleştirdiğini belirtiyor.

Online alışverişin kadınlar ve erkekler tarafından ne kadar tercih edildiğine baktığımızda, kadınların yüzde 74’ünün online alışveriş yaptığını görürken erkeklerde bu oranın yüzde 67 olduğunu görüyoruz. E-ticaret sitelerini kullanma oranlarına baktığımızda erkeklerin yüzde 45’ini burada görürken kadınlar, yüzde 38 oranla karşımıza çıkıyor.

En çok alışveriş yapılan bölge Ege Bölgesi:

Influencer

Coğrafi bölgelere gelecek olursak internet üzerinden en çok alışveriş yapılan bölge, yüzde 91 oranla Ege Bölgesi olarak karşımıza çıkarken Marmara, yüzde 78 oranla Ege’nin arkasından geliyor. İç Anadolu Bölgesi yüzde 77 oranla karşımıza çıkarken en düşük oranın, yüzde 49 ile Akdeniz Bölgesi’nde olduğunu görüyoruz.

Instagram’ın alışverişlerde büyük rol oynadığını görebiliyoruz. Bilgilere göre Instagram üzerinden yapılan alışverişlerde en başta, yüzde 28 oranla Instagram’da açılan butikler bulunuyor. Butikler üzerinden yapılan alışveriş oranı kadınlarda yüzde 38, erkeklerde ise yüzde 18 olarak karşımıza çıkıyor. Yüzde 26’lık bir kesimin, markaların Instagram’daki kendi paylaşımları üzerinden alışveriş yaptığı ortaya çıktı.

Sonuç olarak ürünleri öne çıkaracak olan influencer'ların ya da alışılmış reklamların oldukça işe yarıyor. Her 4 kişiden 1’i e-ticaret sitelerine yönlendiren reklamlar aracılığıyla alışveriş yaparken her 5 kişiden 1’i, Influencer’ların sunduğu linkleri kullanıyor.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/online-alisveriste-influencer-etkisi/2300867
20
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
4
1
1
0