Araştırmalara Göre Hızlı Yürüyen Kişiler Daha Uzun Ömre Sahip Oluyor

35
5
1
1
0
Yakın zamanda gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, hızlı yürüyen kişiler kilolarından bağımsız olarak daha uzun süre yaşama ihtimaline sahip oluyor.

İnsanların ömrünün ne zaman sona ereceğini bilmek en azından şimdilik mümkün değil. Yine de tehlike işaretlerini fark etmek ve uzun yaşamanın sırlarını çözmek için yapılan çok sayıda araştırma var. Bu araştırmalar bazen en beklenmedik ve görünüşte birbirinden alakasız durumlar arasında bağıntı olduğunu da ortaya koyabiliyor.

Son yapılan bir araştırmada, Birleşik Krallık’ta yaşayan 475.000 kişinin bilgileri incelendi. Yapılan araştırmaya göre fiziksel aktivitelerin süresi, kişinin kilosundan bağımsız olarak beklenen yaşam süresinin artmasını sağlıyor. Araştırmalar, kilodan bağımsız olarak fiziksel aktiviteler gerçekleştirmenin önemini ortaya koyuyor.

Araştırmayı Ulusal Sağlık Enstitüsü’ne bağlı Leicester Biyomedikal Araştırma Merkezi gerçekleştirdi. Araştırmada hızlı yürüme ile uzun ömür arasında bir bağlantı olduğu da ortaya çıktı.

Bütün katılımcılar göz önüne alındığında, yavaş yürüyen düşük kilolu kişiler, erkeklerde ortalama 64,8 yıl ve kadınlarda 72,4 yıl ile en düşük beklenen yaşam süresine sahipler. Araştırmacılar, alışkanlık olarak hızlı yürüyen insanlara odaklandılar, bazen hızlı yürüyen kişileri bu gruba dahil etmediler.

Hareket etmenin sağlığa faydaları olduğu zaten biliniyordu. Bu çalışma ise doğrudan yürüme hızına odaklanan ilk çalışma olmasıyla dikkat çekiyor.

Araştırmanın başındaki isim olan Profesör Tom Yates, bulgularının fiziksel formu, vücut ağırlığı ve yaşama süresi beklentileri konusunda karşılaştıran ve aralarında bir ilişki bulunduğunu ortaya koyan ilk çalışma olarak gösteriyor. Profesöre göre hareket indeksi, yaşam ömrünü belirlemede vücut kitle indeksi (BMI)’dan daha doğru sonuçlar verebilecek.

Kaynak : https://www.slashgear.com/fast-walkers-may-live-longer-regardless-of-body-weight-15576836/
35
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
35
5
1
1
0