ASELSAN ve Karsan, Ortak Minibüs Üretecek: Bataryası Yerli Üretim Olacak!

60
1
1
0
0
ASELSAN ve Karsan, ödüllü elektrikli minibüs e-JEST'in üretimini ortak yapmak üzere anlaşmaya vardı. Aracın kritik parçaları ASELSAN tarafından sağlanacak milli parçalar olacak.

Türkiye ve Avrupa'da minibüs konusunda lider isim olan Karsan, bugün önemli bir ortaklığa imza attı. 2018 yılında tanıtılan ve 2019 yılında yollarla buluşan tam elektrikli e-JEST minibüs modeli, ASELSAN'ın yerli parçalarına kavuşacak.

İş birliği kapsamında mevct e-JEST parçalarında yapılacak değişim fazlasıyla büyük çaplı olacak. e-JEST, ASELSAN tarafından üretilen yerli elektrikli çekiş sistemine ev sahipliği yapacak.

Yerli üretim bataryalı minibüs Karsan e-JEST

Araç, yeni elektrikli çekiş sistemi ile ASELSAN tarafından üretilen 65 kWh kapasiteye sahip batarya, 70 kW güce sahip elektrik motoru, motor sürücüsü, araç kontrol bilgisayarı, sürücü görüntüleme paneli ve şarj kontrol ünitesine sahip olacak.

Aracın bataryası, ASPİLSAN Enerji tarafından üretilecek. İlk gelen bilgilere göre batarya, ASELSAN hızlı şarj altyapısı ile yaklaşık bir saatte şarj olacak.

Karsan CEO'su Okan Baş: "Benzer iş birlikleri için emsal teşkil edeceğine inanıyorum."

"KARSAN olarak tüm proje ve iş birliklerimizle geleceğin teknolojilerine öncülük ediyor, toplu ulaşım alanındaki çözümlerimizi bu bakış açısıyla şekillendiriyoruz. Avrupa’nın farklı ülkelerinde yüzde 100 elektrikli araçlarımızla hizmet vererek ülkemizi temsil ediyoruz. Şimdi de Avrupa’da elektrikli minibüs pazarının iki yıldır üst üste lideri olan KARSAN e-JEST modelimizin ASELSAN çekiş sistemi ile donatılmış yeni versiyonunu üretiyoruz. Türkiye’de modern ulaşım dönüşümü anlamında, böylesine örnek bir çalışmaya imza attığımız için son derece gururluyuz. Bu adımımızın; benzer iş birlikleri için emsal teşkil edeceğine inanıyorum."

Kaynak : https://dogankabak.com.tr/2022/11/aselsan-ve-karsandan-yerli-elektrikli-minibus/
60
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
60
1
1
0
0