Ay’a Gidecek İlk Siviller Belli Oldu: Bir Rapçi, Bir YouTuber, Bir Dansçı ve Dahası… (1 Kuruş Para Vermeyecekler)

9
4
3
1
0
Ay’a Gidecek İlk Siviller Belli Oldu: Bir Rapçi, Bir YouTuber, Bir Dansçı ve Dahası… (1 Kuruş Para Vermeyecekler)
Starship uzay aracıyla Ay'a gidecek 9 kişilik ekip bugün itibarıyla kesinliğe ulaştı. Bir Japon milyarderle birlikte Ay'a gidecek ekip, YouTuber'ından dan sanatçısına pek çok isme yer verdi.

Elon Musk’ın özel uzay şirketi SpaceX, insanlığı Mars’a taşımak üzere Starship adlı roketini geliştirmeye devam ediyor. Fakat roketin ilk durağı, öyle hemen Mars olmayacak. Starship, Mars öncesinde Ay yolculuğu için kullanılacak.

Starship’in önümüzdeki yıl için planlanan Ay görevinde araçta yer alacak isim, şu ana kadar yalnızca Japon milyarder Maezawa Yusaku ile sınırlıydı. Fakat Yusaku, bu yolculuğa yalnız çıkmayacaktı. Bugün, Yusaku’ya eşlik edecek 8 isim de sonunda açıklandı: Film çeksen yeridir.

Starship’le Ay’a gidecek 8 isim:

Yusaku, geçtiğimiz yıl başlattığı Ay görevindeki ekip arkadaşı arayışında 1 milyondan fazla başvuruyu değerlendirdi ve kendisiyle gelecek 8 ismi belirledi. Yusaku, “dearMoon” olarak adlandırılan görevde kendisine arkadaşlık edecek 8 ismi şu şekilde listeledi:

Steve Aoki – DJ

T.O.P. (Choi Seung Hyun) – Koreli rap sanatçısı

Yemi A.D. – Apple ve Google gibi şirketler için kareografik şovlar yöneten kareograf.

Rhiannon Adam – Fotoğraf sanatçısı

Tim Dodd – YouTuber (Everyday Astronaut)

Karim Iliya – Fotoğrafçı

Brendan Hall – Film yapımcısı

Dev D. Joshi – Aktör

Kaitlyn Farrington – Snowboard sporcusu

Miyu – Dansçı

Bu 8’linin cebinden tek kuruş çıkmayacak:

Maezawa Yusaku, bu sekizliyle birlikte Ay’a gitmek için cazip bir teklif de sunmuştu. Bir milyon kişinin başvurduğu seçimler için yapılan açıklamalardan birisi, masrafların tamamının milyarder tarafından karşılanacağı idi.

Kaynak : https://dearmoon.earth/
9
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
3
1
0