Ürünlerin Tüm Bilgilerini Gösteren Barkod Okuyucu Uygulamalar

17
6
3
1
1
Daha önce satın aldığınız bir ürünün nerede üretildiğini ya da diğer satış yerlerinde hangi fiyattan satıldığını merak ettiniz mi? Yazımızdaki barkod okuyucu uygulamalardan ihtiyacınıza uygun olanı Android ve iOS platformları için indirip artık bu merakınızı giderebilirsiniz.

Dünyada barkod okuyucular ilk olarak 1974 yılından itibaren ticari olarak kullanılmaya başlandı. Türkiye’de ise ilk barkod okuyucu terminali 1982 yılında Teta Elektronik A.Ş tarafından üretildi. Başlarda İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde kullanılan sistem daha sonra bütün Türkiye’ye yayıldı.

İlk ortaya çıktığı döneme oranla satış fiyatları daha pahalı olan bu teknolojiyi kullanabilmek için bir barkod okuyucu ya da el terminali satın almanız gerekirdi. Akıllı telefonların gelişmesiyle barkod kullanımı da son kullanıcıya ulaştı. Kullanım amacınıza en uygun barkod okuyucu uygulamasını bu yazımızda bulabilirsiniz.

  • Not: Listedeki uygulamalar, marketlerde gördüğünüz her ürün için doğru sonuç vermeyebilir. Böyle bir durumda listedeki diğer alternatifleri kullanmanızı tavsiye ederliz.

Ürünler hakkında tüm bilgileri veren barkod okuyucu mobil uygulamalar:

Barket

  • Yapımcı: webuti
  • Boyut: 30.4 MB
  • Puan: 3.6 / 5

Bir startup projesini olarak başlayan Barket uygulaması, kullanıcılara istedikleri ürünün barkodunu okutarak farklı marketlerdeki satış fiyatlarına ulaşmalarını sağlamaktadır. Bu sayede kullanıcılar aradıkları ürünün en uygun fiyat ile nerede satıldığını kolayca bulabilirler.

Barket uygulaması sadece süpermarkelerdeki ürünlerle sınırlı olmayıp, aynı zamanda kitap ve sağlık sektöründeki ürünleri de karşılaştırabilmektedir. A101, Makro Market, Hepsiburada ve Happy Center’ın da dahil olduğu birçok satıcıyı desteklemektedir.  Yurt dışında aynı işi yapabilen birçok uygulama olsa da, bu uygulamalarda maalesef Türkiye’de satış yapan satıcıların verisi bulunmuyor. Bu yüzden Barket uygulaması bu alandaki açığı kapatmaya çalışıyor.

Barkod Okuyucu

barkod okuyucu

  • Yapımcı: Tolga Saygı
  • Boyut: Belirtilmemiş
  • Puan: 3.9 / 5

Türk bir yazılımcı tarafından geliştirilen Barkod Okuyucu uygulaması, herhangi bir ürünü taratıp ürün hakkında bilgilerini öğrenmenizi sağlamaktadır. Henüz Beta aşamasında olan uygulama, aynı zamanda Türkiye’nin ilk barkod uygulamasıdır.

İstediğiniz bir ürünün barkodunu okuttuktan sonra, uygulama size ürünün satış fiyatı, satıldığı ülke, ve satışa geçtiği tarihleri verebilmektedir. Tamamen Türkçe olan bu uygulama ile isterseniz kendi QR kodunuzu yaratabilirsiniz.

NeoReader

apk

  • Yapımcı: NeoMedia Technologies, Inc.
  • Boyut: 13.9 MB
  • Puan: 4.5 / 5

NeoReader, cihazınızda az yer kaplayan fakat son derece işlevli bir barkod okuyucu uygulamasıdır. Uygulamayı ilk açtığınızda, sizi NeoReader’ın özel açılış ekranı karşılıyor. Daha sonra uygulama size basit yönergeler ile uygulamayı nasıl kullanabileceğinizi anlatıyor. Uygulamayı isterseniz ön isterseniz arka kamera ile kullanabilirsiniz.

NeoReader sahip olduğu, son derece kullanışlı geçmiş işlem günlüğü ile herhangi bir karışıklığa sebep olmadan işlemlerinizi tamamlamanızı hedeflemekte. Bunun yanında, NeoReader 1D / 2D ve QR kodlarına ek olarak Data Matrix, Aztec, EAN, UPC, Code 39, Code 128, PDF 417 gibi bir çok formatı desteklemektedir.

Bunlara ek olarak NeoReader ile uygulamanın tarama sesini özelleştirebilir, vCard, meCard, WiFi, telefon numarası ve email adreslerini tarayabilirsiniz. 

Scan - QR Code, Barcode Reader 

barkod okuyucu sistemi

  • Yapımcı: Scan
  • Boyut: 2.7 MB
  • Puan: 4.4 / 5

Scan’s QR Code Reader son derece basit bir arayüze sahip, herhangi bir ayar gerektirmeyen bir QR ve Barkod okuyucusudur. Uygulamayı açar açmaz istediğiniz kodu okutabilirsiniz. Aynı zamanda uygulama düşük ışık koşulları için bir flash düğmesi barındarmaktadır.

Her türlü barkodu ve QR kodu desteleyen uygulama, aynı zamanda daha önceden QR kod ile şifrelenmiş bir fotoğrafı deşifre edebilirsiniz. Küçük ve büyük işletmelerin kullanmayı tercih ettiği uygulama, bulut entegrasyonu ile dosyalarınıza farklı cihazlardan ulaşmanızı sağlar.

Kaspersky’s QR Scanner

  • Yapımcı: Kesparsky Lab
  • Boyut: 17 MB
  • Puan: 4.4 / 5

QR kodlar her zaman düşündüğünüz kadar masum olmayabilirler. Özellikle bir sokakta, ya da gittiğiniz bir kafede kim olduğu belli olmayan insanlar tarafından kötü amaçlı hazırlanmış olabilirler. Bu kodları taratmak akıllı telefonunuza ya da tabletinize zarar verebilir.

İşte bu noktada devreye virüs koruma programı olarak bildiğimiz Kespersky’ın QR Scanner isimli uygulaması giriyor. Kespersky’s QR Scanner uygulaması diğer uygulamalardan farklı olarak QR kodu açmadan önce tarayıp size zararlı olup olmadığını söyleyebiliyor. Bu sayede cihazlarınızı zararlı tehditlerden koruyabiliyorsunuz.

Sortly: 

  • Yapımcı: Sortly Inc.
  • Boyut: 30 MB
  • Puan: 3.6 / 5

Kendisini muhteşem depolama uygulaması olarak tanımlayan Sorty, sizin için görsel bir depo yaratmayı amaçlamaktadır. Bunu yaparken QR kod ya da barkodları kullanabileceğiniz uygulama başka bir uygulama indirmeden her türlü listelemenizi ve takip detaylarınızı sizin için depolamayı vaat etmektedir.

Aynı zamanda hesap dökümlerinizi, PDF,  Dropbox ya da Evernote uygulamalarına gönderebilir ya da bu uygulamalardan benzer formatta dosyaları indirip inceleyebilirsiniz.

 QR Code Reader - QuickMark Barcode Scanner 

  • Yapımcı: SimpleAct Inc.
  • Boyut: 4 MB
  • Puan: 3.9 / 5

SimpleAct Inc. tarafından geliştirilen QuickMark Barcode Scanner uygulaması, birçok farklı özelliği bir araya getiren bir çoklu-barkod okuyucusudur. Tarama yapmak istediğiniz QR kodu iyi okunamayacak bir durumda ise, uygulamanın daha kolay seçebilmesi için tarama çerçevesini istediğiniz boyuta getirebilirsiniz.

Uygulamanın en pratik özelliklerinden birisi ise, bulk scanning olarak adlandırılan özelliği. Peki nedir bu bulk scanning? Birçok uygulama bir barkodu okuttuğunuz zaman sizden açmak için izin ister ve bu da birden çok barkodu hızlıca okutmak istediğinizde doğal olarak zaman kaybına sebep olur. Bulk Scanning sayesinde barkodları kesintisiz olarak okutabilir ve kaydedebilirsiniz. Play Store üzerinden kaldırılan uygulamayı dilersiniz apk olarak aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Barkod uygulamaları genel itibariyle birbirine benzese de, kullanım amacı ve işlevsellik açısından birbirinden ayrılmaktadır. Artık siz de kullanım amacınıza en uygun barkod uygulamasını Google Play ya da App Store üzerinden telefonunuza ya da tabletinize indirebilirsiniz. 

17
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
6
3
1
1