Beyrut’taki Patlama Öncesi ve Sonrasının Uydu Görüntüleri Yayınlandı

259
26
10
9
9
Beyrut'ta dün akşam saatlerinde meydana gelen devasa çaplı patlamanın öncesini ve sonrasını gösteren uydu görüntüleri yayınlandı. Görüntüler, yaşanan olayın ne denli şiddetli olduğunu ve bölgenin ne hâle geldiğini açıkça gözler önüne seriyor.

Ortadoğu ülkesi Lübnan'ın başkenti Beyrut, dün akşam saatlerinde meydana gelen şiddetli bir patlama ile sarsıldı. Beyrut limanında yaşanan patlama ile çevredeki birçok bina ve araçta ağır hasarlar meydana gelirken, patlama sonu yüzlerce metre yüksekliğinde mantar bulutu oluştu. Patlamanın şiddetini gösteren bu anlar, sosyal medyada milyonlarca kez izlendi.

Beyrut'ta yaşanan bu olayın, limanda bulunan 2 bin 750 ton ağırlığındaki amonyum nitrat maddesinin patlaması nedeniyle gerçekleştiği düşünülüyor. Patlama sonrası 5 bin kişinin yaralanırken, 135 kişi hayatını kaybetti. Olayın gerçekleştiği liman ise tam bir enkaz yığınına dönüştü. Şimdiyse bu bölgenin patlama öncesi ve sonrası uydu görüntüleri yayınlandı.

Beyrut'taki patlamanın öncesini ve sonrasını gösteren uydu görüntüleri:

Limanın tamamen yok olduğu, çevredeki birçok ev ve işyerinin kullanılmaz hâle geldiği patlamanın bilançosunun da oldukça yüksek olduğu düşünülüyor. Şehrin büyük bölümünde yıkıma neden olan patlama ile ilgili konuşan Vali Marvan Abboud, kayıpların maddi karşılığının toplamda 10 ila 15 milyar dolara çıkabileceğini söyledi.

Yerel basında, çok sayıda kişinin yıkılan binaların enkazının altında kaldığı ifade ediliyor. Bu noktada gün içerisinde yaptığı açıklamada gözyaşlarını tutamayan Vali Aboud, patlama sonrası 250-300 bin kişinin patlama sonrası evsiz kaldığını belirtti. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir görgü tanığı ise "Buradaki binaların hepsi yıkıldı. Karanlıkta cam ve enkazın üzerinde yürüyoruz" dedi.

Patlamanın ardından aralarında Türkiye, İngiltere ve Fransa'nın da bulunduğu çok sayıda ülke geçmiş olsun mesajları paylaştı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AFAD koordinasyonunda Lübnan'a tıbbi ve insani yardım gönderileceğini, yaralıların tedavisi için ise 20 kişilik uzman doktor ekibinin bugün Lübnan'a hareket edeceğini belirtti.  

Kaynak : https://www.bbc.com/news/world-middle-east-53668493
259
26
10
9
9
Emoji İle Tepki Ver
259
26
10
9
9