BMW'nin 7 Serisi Elektrikli Otomobili 'i7' İlk Kez Görüntülendi

20
5
3
2
1
BMW'nin yeni 7 serisi elektrikli otomobili 'i7', test aracıyla ilk kez görüntülendi. Otomotiv devi elektrikli araçlara yöneliyor ve 7 serisini yenileyerek elektrikli modeller sunmaya hazırlanıyor.

Alman otomobil üreticileri artık sıfır emisyonlu elektrikli araçlara yönelerek hedeflerini yükseltiyor. Audi, yeni nesil A8 sedan otomobilinin elektrikli versiyonunu üreteceğini açıklarken, Mercedes ise EQS adındaki S-Sınıfına denk olan aracını tanıttı. Diğer yandan BMW'nin 7 Serisi elektrikli otomobili 'i7', test modeli ile ilk kez görüldü.

Şimdiki nesil 7 Serisi yaşam döngüsünün sonuna yaklaştığı için BMW'nin elektrikli motorlar ve bataryalardan güç alan bir sonraki yeni seriyi hazırladığı düşünülüyor. BMW'nin yeni i7 sedan otomobili gizlice görüntülendi ve görüntülenen modelin test aracı olması, üretime geçilmeden önce yapılması gereken çok iş olduğu anlamına geliyor.

bmw i7 fotoğraf

Otomobilin test aracı olduğu, sürücü kapısında ve arka tamponda yazan "elektrikli test aracı" ibaresinden anlaşılıyor. Otomobilin arka tarafında açılı egzoz çıkışına sahip olduğu görülüyor. BMW'nin ön farların ve arka lambaların kısmen kamufle etmesi, otomotiv devinin yeni bir teknolojiyi deniyor olabileceğine işaret.

BMW'nin üst düzey elektrikli 7 Serisi için "i7" adını seçtiği konuşuluyordu. Ayrıca daha önce ortaya atılan iddialar, giriş seviyesi i7'nin 100 kWh'lik bataryasıyla 580 km menzil sunarken, çift elektrik motoru sayesinde 558 beygir gücü üreteceği öne sürülüyordu.

bmw i7 arka görüntü

Diğer yandan i7’nin üst versiyonu i7S'in ise 120 kWh'lik batarya paketiyle 670 beygir güç sunacağı belirtiliyordu. Her iki modelin de dört tekerlekten çekiş sağlayan çift elektrik motoru kullandığı ve muhtemelen Porsche'nin Taycan'la yaptığı gibi 800V'luk mimari sayesinde hızlı şarj sistemine sahip olacağı söyleniyor. 

Şimdiki nesil 7 Serisi'nin muhtemelen birkaç yıl içinde yeni bir modelle değiştirileceği ve elektrikli modellerin daha sonraki bir tarihte çıkacağı varsayılıyor. Yani BMW i7 en erken 2022'den önce piyasaya sürülmeyecek.

Kaynak : https://www.motor1.com/photo/4512744/bmw-i7-spy-photo/
20
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
5
3
2
1