Boeing 787 Dreamliner’ların Hatalı ve Gelişigüzel Üretildiği İddia Edildi

22
2
2
2
1
New York Times, Boeing 787 Dreamliner’ların arkasındaki korkutucu gerçeği ortaya çıkardı. Uçak, iddialara göre hatalı ve gelişigüzel üretiliyor.

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden birisi olan Boeing’in başı bir süredir Boeing 737 Max uçakları ile dertte. Kısa sürede düşen iki Boeing 737 Max uçağı, gözleri şirkete çevirmiş, uçakların sorunlu olduğu anlaşılmıştı. Şirket, bu sorunun üstesinden yeni yeni gelmeye hazırlanırken, New York Times gazetesi olayları tekrardan alevlendirecek bir haber yayımladı. Habere göre Boeing’in 787 Dreamliner uçağının da güvenliği tehlikeye atacak şekilde kusurlu ve gelişigüzel üretildiği iddia ediliyor.

787 Dreamliner uçağının üretildiği North Charleston fabrikasında güvenlik sorunlarının yetersiz kaldığına dikkat çeken New York Times, bu haberi yüzlerce sayfalık şirket içi yazışma, federal kayıtlar ve şirket içi çalışanlarla yaptığı röportajlar sonrasında derledi.

Çalışanlar da Şikayetçi

Pek çok ülkenin 737 Max’leri hava sahasında yasaklamasının ardından bir darbe daha yiyen Boeing, aslında çalışanları tarafından da şikayet ediliyor. Boeing çalışanları daha önce de uçakta üretim artığı bırakılması, hatalı üretim gibi ciddi ihlalleri rapor etmemeleri konusunda şirket tarafından baskı altına alındıklarını belirtmişlerdi. North Charleston fabrikasında teknisyen olarak çalışan Joseph Clayton, kokpitlerin altındaki kablolarda pek çok sefer sorun teşkil edecek yakınlıkta üretim atığına rastladığını açıklamıştı.

Bir yerden NASA ile uzaya çıkmaya hazırlanan Boeing, uçak endüstrisinde çok büyük yaralar almaya devam ediyor. Şirketin bu sıkıntılar karşısında bir yapılanmaya gidip gitmeyeceği şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/abd/201904211038825240-boeingde-737-max-skandalinin-ardindan-787-dreamliner-ucagi-da-hatali-uretildi/
22
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
2
2
2
1