Boeing'in Geliştirdiği Intelsat 29e Uydusu Arızalandı: Uyduya Ulaşılamıyor

22
4
3
0
0
Daha önce meydana gelen hasarı onarmaya çalışırken, ikinci bir sorunun ortaya çıkması sonrası Intelsat 29e uydusu tamamen kayboldu.

Lüksemburg merkezli Intelstat’ın raporuna göre, Intelsat 29e (IS29e) tamamen kayboldu. Daha önceki raporda uzay aracının zayiat verdiği söylenmişti. 7 Nisan’da Intelsat 29e’nin itici güç sistemi hasar almış ve bu da yakıt sızıntısına sebep olarak uzay aracının servisinin bozulmasına sebep olmuştu. Yaşanan kaza sonrası servisin fire vermesi, denizciler ve havacıların yanı sıra Latin Amerika, Karayipler ve Kuzey Atlantik bölgelerindeki kullanıcıları olumsuz etkilemişti.

Uyduyu tamir etmeye çalışırken meydana gelen ikinci bir anomali, tüm tamir çabalarının boşa gitmesine sebep oldu.

CelesTrak operatörü olan T.S. Kelso, tamamen kaybolduğu kesinleşen IS-29e ile ilgili olarak “Şu an bulunduğu yörünge boyunca kontrolsüz olarak sürüklenmeye devam edecek anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Kelso, 16 Nisan’da IS-29e’nin durumuyla ilgili attığı tweet’te “sorunlar devam ediyor” derken, uydunun IS-11 ve IS-32E’nin etrafında sarmal çizdiğini de söyledi. Kelso ayrıca en kötü senaryo olarak ne düşünelim konusuna ise "Intelstat’ın IS-29e’nin kontrolünü tekrar ele geçirmesini umalım" dedi.

Intelstat yaptığı açıklamada “Anomalinin sebebinin geniş bir analizini tamamlamak için arıza inceleme kurulu, uydunun üreticisi Boeing bile birlikte toplandı.” dedi. Kelso, Inside Outer Space’e yaptığı açıklamada “Şu noktada GEO kemeri boyunca spiral çizmeye devam ettiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.   

Kaynak : http://www.leonarddavid.com/heavenly-havoc-rogue-satellite-in-geo/
22
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
4
3
0
0