Çin'de Yeni Bir Apple Boykot Kampanyası Başlatıldı

94
30
7
6
4
ABD'li şirketlerin Huawei ile iş birliklerini sonlandırmalarının ardından Çinliler, Apple boykot kampanyaları başlattılar.

Birleşik Devletler’in Huawei’yi kara listeye alması, Google, Intel, Qualcomm gibi şirketlerin de Huawei ile olan iş birliklerini sonlandırmasıyla birlikte Çinli akıllı telefon kullanıcıları boykot kampanyası başlatmış durumdalar. Tahmin edebileceğiniz gibi kampanyanın merkezinde Apple yer alıyor.

ABD hükumetinin Huawei’nin önünü keserek bir anlamda Çin’li savaştığını belirten Çinliler, diğer kullanıcıları Apple ürünlerini boykot etmeye ve Huawei ürünlerini kullanmaya davet ettiler. Çinliler genel olarak Huawei’nin Apple’ı parçaladığını, bu nedenle de önünün kesilmeye çalışıldığını düşünüyor.

Weibo üzerinden başlatılan boykot kampanyasında Huawei ürünlerinin en az Apple ürünleri kadar kaliteli olduğu savunulurken, kullanıcıların Apple ürünleri kullanmaktan vazgeçmesi isteniyor. Bu kampanyanın Apple’a ne kadar darbe vuracağı ise merak konusu. Zira Çin, halihazırda dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı konumunda.

Yeni başlatılan kampanya, Çinlilerin ilk Apple boykot kampanyası değil. Geçtiğimiz aralık ayında Huawei CFO’sunun ABD tarafından tutuklanmasıyla birlikte Çinli kullanıcılar yine Apple boykot kampanyası başlatmış ve diğer kullanıcıları Çinli markaları kullanmaya davet etmişti.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/boycott-apple-movement-grows-in-china-as-us-goes-after-huawei-report-2040005
94
30
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
94
30
7
6
4