Coursera Kursları, Üniversitelilere Kısa Süreliğine Ücretsiz

45
5
4
2
1
Binlerce gencimizin üniversiteli olma mutluluğunu yaşadığı bugünlerde Coursera, üniversitelilere kariyerlerinde faydalı olabilecek kurslara ücretsiz erişim sağlıyor. Kampanyanın son tarihi ise 30 Eylül.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle dünyanın dört bir yanında eğitimin aksadığı görülüyor. Okulların kapanması ya da uzaktan eğitime geçmesi nedeniyle eğitimde denge durumunun bozulduğu görülüyor. 

Çeşitli kurumlar ve kuruluşlar ise eğitimin en azından uzaktan da olsa devam etmesi için çaba gösteriyor. 180’den fazla üniversite ve kuruluşun desteklediği Coursera da bunlardan biri. Platform şimdi kurslarını üniversite öğrencilerine ücretsiz sunuyor.

Talep gören alanlarda ücretsiz eğitim

coursera

Coursera, üniversitelerde öğrenim gören ya da görecek olan kişiler için kurslarını ücretsiz yayınlıyor. Bu kurslarda sayılı üniversitelerden profesörler, şirketlerden yöneticiler, uzmanlar ve diğer alanlarında önde gelen isimler eğitmenlik görevini üstleniyor.

Coursera kurslarını başarıyla tamamlayan kişiler, aldıkları eğitimi gösteren bir de sertifikaya sahip oluyor. Böylece alınan eğitimlerin de belgelenebilmesi mümkün oluyor. Platformda sektörierde aranan yeteneklere yönelik çok sayıda eğitim de bulunuyor.

Coursera kurslarına nasıl ücretsiz katılabilirsiniz?

coursera

Öncelikli olarak Coursera’nın insanların üniversiteli olup olmadığını kontrol etmek için uyguladığı yöntem, mail adreslerinin uzantılarından geçiyor. Her üniversitenin verdiği .edu uzantılı mail adresiniz varsa kurslara ücretsiz erişebiliyorsunuz.

30 Eylül’e kadar geçerli bu kampanyadan yararlanmak isteyen ancak henüz yeni kayıt yaptırdığı için mail adresi olmayan bir üniversiteli iseniz, okulunuzun internet sitesinde mail adresinizi nasıl alabileceğinize dair yönlendirmeleri bulabilirsiniz. 

Daha sonrasında ise şu adımları izlemeniz gerekiyor:

  • Coursera sayfasına gidin.
  • Hesabınıza giriş yapın ya da yeni hesap açın.
  • Okul mail adresinizle giriş yapmadıysanız, connect your school e-mail seçeneğini kullanarak mailinizi girin
  • Çıkan menüden öğrencilik durumunuzu seçin.
  • İsteğe bağlı olarak Coursera bağlantısını paylaşın.
  • Öğrenci mailinize bir e-posta gelecek. Ona tıklayın.
  • E-postadaki bağlantıya tıklayın.

İşleminiz böylece tamamlanmış olacak. Artık istediğiniz kursa 30 Eylül 2020 tarihine kadar ücretsiz kayıt yaptırabilirsiniz.

45
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
45
5
4
2
1