CS:GO'da Daha Hızlı Hareket Etmenizi Sağlayacak Bunny Nasıl Yapılır?

37
13
8
4
2
Counter Strike: Global Offensive’de bhop (bunny hop) yapmak rekabetçi maçlarda fazlasıyla avantaj sağlayabilen ancak yapması da bir o kadar zor bir hareket. Biz de sizlere hem özel (custom) oyunlarda kullanabileceğiniz CS: GO bunny kodunu hem de rekabetçi oyunlarda bunny yapmak için gerekli olan taktikleri vereceğiz.

Dünyada hala yüzbinlerce kişinin aktif olarak oynadığı Counter Strike: Global Offensive, rakiplere karşı sağlanacak her türlü avantajın önemli olduğu ve yarım saniyelik bir avantajın bile sizi öne geçirebileceği bir oyun. Yarım saniye bile bu kadar önemliyken haliyle oyunda hızlı olmak da bir yandan oyuncuları avantajlı hale getiriyor. Tabii bunu yaparken dengeyi de iyi korumak gerekiyor.

CS:GO’da oyunculara avantaj sağlayan bir hareket de bunny hop, bhop ya da bunny olarak adlandırılan ve zıplayarak yürüme hızından daha hızlı hareket etmenizi sağlayan hareket. Bu hareket özel olarak hazırlanmış kodlarla veya kodsuz şekilde yapılabiliyor. CS:GO bunny kodu kullanabilmek için özel (custom) oyunda olmanız gerekiyor ancak merak etmeyin, kodsuz şekilde nasıl bunnyhop yapabileceğinizi de anlatacağız.

CS:GO’da bunnyhop kodu nasıl yazılır?:

Adım #1: Ayarlar kısmından geliştirici konsolunu etkinleştirin,

Adım #2: Klavyede ESC tuşunun altındaki tuşa basarak konsolu açın,

Adım #3: Aşağıdaki kodları isteğinize göre yapıştırın:

  • Hızlı bunny yapmak için: sv_cheats 1;sv_enablebunnyhopping 1;sv_maxvelocity 7000;sv_staminamax 0;sv_staminalandcost 0;sv_staminajumpcost 0;sv_accelerate_use_weapon_speed 0;sv_staminarecoveryrate 0;sv_autobunnyhopping 1;sv_airaccelerate 2000
  • Normal hızda bunny yapmak için: sv_cheats 1;sv_enablebunnyhopping 1;sv_maxvelocity 7000;sv_staminamax 0;sv_staminalandcost 0;sv_staminajumpcost 0;sv_accelerate_use_weapon_speed 0;sv_staminarecoveryrate 0;sv_autobunnyhopping 1;sv_airaccelerate 2000

Ayarlar kısmından geliştirici konsolunu etkinleştirin:

cs:go geliştirici konsolu açma

CS:GO bunny kodu etkinleştirmek için öncelikle geliştirici konsolunu açmak gerekiyor. Bunun için önce Ayarlar kısmına gitmeniz ve Oyun sekmesine tıklamanız gerekli. Burada, üst kısımda bulunan ‘Geliştirici konsolunu etkinleştir’ kısmını ‘Evet’ seçeneğine ayarladıktan sonra artık konsolu açabileceksiniz.

Klavyede ESC tuşunun altındaki tuşa basarak konsolu açın:

Klavyenizin ESC tuşunun altında, üzerinde ‘é ve “‘ işaretlerinin bulunduğu tuşa basarak konsolu açabilirsiniz. Oyunda Ayarlar kısmında varolmayan herhangi bir komutun ve kodun geçerli olması için bu konsolda yazılması gerekiyor. Bunnyhop kodlarını da bu konsola yazacağız.

Aşağıdaki kodları isteğinize göre yapıştırın:

cs:go bunny kodu

Size verdiğimiz iki farklı kod dizisi bulunuyor. Bunlardan biri, siz zıplayıp ilerlemeye başladığınızda otomatik olarak hızınızı artırıyor. Yani CS:GO’nun hız limitlerini ortadan kaldırarak inanılmaz hızlara ulaşmanıza yarıyor. İkinci kod ise CS:GO’nun hız limitleri içerisinde bunnyhop yapmanıza olanak sağlıyor. Devasa hızlara ulaşamıyorsunuz ancak yine de bunnyhop ile ulaşabilecek maksimum seviyeye ulaşabiliyorsunuz.

CS:GO’da kodsuz bunnyhop nasıl yapılır?

Adım #1: Geliştirici konsolunu açın ve size verdiğimiz kodları yazın.

  • “bind mwheelup +jump; bind mwheeldown +jump; cl_showpos 1”

Adım #2: Oyuna girdiğinizde önce W ile ilerleyin ve farenin orta scrollünü ileri/geri iterek zıplamaya başlayın.

Adım #3: A ve D tuşlarını farenizi çevirdiğiniz yöne göre kullanın ve hızlanın.

Adım #4: Bol bol pratik yapın.

Geliştirici konsolunu açın ve size verdiğimiz kodları yazın:

cs:go konsol kod

Geliştirici konsolunu açmayı zaten önceki adımlarda öğretmiştik. Size verdiğimiz kodlar, oyundaki zıplama tuşunu farenizin orta tekerleği, yani scrollü yapıyor. Bu şekilde siz farenizin orta tekerleğini ileri veya geri kaydırdığınızda karakterinizi zıplatabiliyorsunuz. En sondaki kod olan ‘cl_showpos 1’ ise oyundaki anlık konumunuzu ve hızınızı gösteren bir kod. Bunu da neden kullanacağımızı sizlere açıklayacağız.

Oyuna girdiğinizde önce W ile ilerleyin ve farenin orta tekerleğini ileri/geri iterek zıplamaya başlayın

bunny

CS:GO’da bunny yapmak için ilk adımlardan biri fare orta tekerleğini doğru şekilde kullanmaktır. Klavyeyle zıplayarak bunnyhop yapmak oldukça zor olduğundan, farenin orta tekerleğiyle zıplamaya alışmak gerekiyor. Dolayısıyla ilk olarak yalnızca W tuşuna basıp ilerlerken farenin orta tuşuyla doğru yerlerde hız kaybetmeden zıplamaya çalışın.

A ve D tuşlarını farenizi çevirdiğiniz yöne göre kullanın ve hızlanın:

cs:go strafe bunny

Düzgün bunny yapabilmek için önemli bir başka adım ise A ve D tuşlarını düzgün kullanabilmek ve fare kontrolünü sağlayabilmektir. Farenizi sola çevirdiğinizde A, sağa çevirdiğinizde D tuşunu kullanmalısınız. Elbette bunu yaparken orta tekerleği çevirerek zıplamayı da ihmal etmemeniz gerekiyor. İşte bu tekniğe de ‘strafe’ deniyor. Bu şekilde bunny yaparken yüksek hızlara çıkıp avantaj elde edebiliyorsunuz.

Bol bol pratik yapın:

cs:go bhop

Counter Strike: Global Offensive’de iyi bir şekilde bunny yapmanın anahtarı bol bol pratik yapmaktan geçer. İlk başlarda bunny yapamayacak ve muhtemelen ‘velocity’ değerini, yani hızınızı 130’lara kadar düşüreceksiniz. Bu değer karakter normal hızında koşarken 250’dir. Düzgün ve doğru şekilde bunny yaptığımızda ise bu değer 300’lere kadar çıkar. Dolayısıyla ilk başta bunny yapamadınız diye sıkılıp bırakmaktan ziyade bu konuda bol bol pratik yapmanız sizi rekabetçi kapışmalarınızda öne çıkaracak kadar pürüzsüz bunny yapabilmenizi sağlayacaktır.

Bunny yapmak mantıklı mı? Bunun için uğraşmaya değer mi?

cs:go bunnyhop

Editör notu olarak geçmem gerekiyor ki kesinlikle değer. Yıllarca Counter Strike oynamış, CS:GO’da da uzun saatler geçiren (ve bunun en az 300 saatini bhop sunucularında geçiren) biri olarak bunny yapmanın hem çok eğlenceli hem de çok avantajlı olduğunu net olarak söyleyebilirim. Ancak burada şöyle bir durum var; bunny yapmak çok da güvenilir bir hareket değil.

Daha önce söylediğimiz gibi rekabetçi maçlarda bir hız sınırlaması bulunuyor. Dolayısıyla düzgün bir bunny yapamazsanız, üçüncü veya dördüncü zıplamanızda hızınızı bir anda 150’ye düşmüş şekilde bulabilirsiniz. Bu durumu bir rakibin karşısında yaşarsanız, kaçınılmaz son kafaya bir mermidir. Bunun yanı sıra eğer artık bunnyhop yapmayı sökmüş biriyseniz, rakibiniz ne olduğunu anlamadan tepesine binebilir ya da bir anda karşısına çıkabilirsiniz.

CS:GO’da nasıl bunny yapılır konulu içeriğimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Merak ettiğiniz soruları yorumlar kısmında bize sorabilir, vermek istediğiniz farklı taktikler varsa bunları da bizlere ve diğer okurlarımıza belirtebilirsiniz. Bunun gibi içeriklerimiz için bizleri takipte kalın.

37
13
8
4
2
Emoji İle Tepki Ver
37
13
8
4
2