Retro Yarış Oyunu 'Death Rally', Steam'de Tamamen Ücretsiz Oldu

29
8
6
2
2
Kuruluşunun 25. yıl dönümünü kutlayan oyun geliştirme şirketi Remedy, ilk oyununu ücretsiz olarak dağıtmaya başladı. 1996 yılında yayınlanan "Death Rally" isimli bu oyun, artık Steam üzerinden ücretsiz olarak alınabiliyor. Üstelik bu kampanyada süre kısıtlaması da yok.

Oyunseverler, 1996 yılında MS-DOS için bir yarış oyunuyla tanışmışlardı. Remedy Entertainment isimli geliştirici ekip tarafından geliştirilen oyun, "Death Rally" olarak isimlendiriliyordu. O dönemlerde oldukça popüler olan bu oyun, şimdi sonsuza dek ücretsiz oldu. Geliştirici ekip, kuruluşunun 25. yıl dönümünü kutlarken ikonik hale gelen oyununun da bundan sonra ücretsiz olmasına karar verdi.

Death Rally, oyuna üst açıdan baktığınız ve oldukça da eğlenceli bir oyun olarak karşımıza çıkmıştı. Oyunda yarışmanın yanı sıra, rakiplerinizi alt etmek için çeşitli silahlar da kullanıyordunuz. Bu oyun aslında, 2010 yılında piyasaya sürülen Blur'un atasıydı. İşte bugün artık retro hale gelen Death Rally'ye, bundan sonra ücretsiz olarak sahip olabiliyorsunuz. 

Death Rally

Geliştirici ekip, yıllar içerisinde eskiyen Death Rally için bazı çalışmalar yürüttü. Örneğin 2009 yılında bu oyunun Windows için hazırlanan ilk sürümü yayınlandı. 2012 yılına geldiğimizde bile kendisine oyuncu bulabilen oyun, Remedy tarafından yeniden gözden geçirildi. Ancak hiçbir Death Rally sürümü, oyuncuları ilk sürüm kadar etkileyememişti. 

Az önce de bahsettiğimiz gibi Death Rally, sadece yarışları kazanmaya çalıştığınız bir oyun değil. Yarışları kazandıkça kazandığınız oyun paraları, araçlarını geliştirmenizi sağlayacak. Bu sayede de rakiplerinize karşı avantajlı konuma geçeceksiniz. Ancak bunları tek başınıza yapmak zorunda olduğunuzu belirtelim. Oyun, ne yazık ki çevrimiçi çok oyunculu desteğe sahip değil.

Death Rally

Death Rally, MS-DOS devri için geliştirilen bir oyun. Dolayısıyla bu oyunun sistem gereksinimleri oldukça düşük. Hatta Windows XP ile çalışan hemen her bilgisayar bile bu oyunu kaldırabilir. Peki bu oyuna ücretsiz olarak nasıl sahip olabileceksiniz? Dilerseniz şimdi de bu sorunun yanıtına bakalım.

Death Rally'ye Steam üzerinden ücretsiz olarak sahip olmak için yapmanız gerekenler

  • Steam hesabınıza giriş yaptıktan sonra Death Rally'nin mağaza sayfasına erişin. Bunun için burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.
  • "Oyunu Oyna" butonuna tıkladıktan sonra oyunun bilgisayarınıza yüklenmesini bekleyin. Yükleme işleminin ardından hazırsınız demektir.
Kaynak : https://www.gamespot.com/articles/remedys-first-ever-game-is-now-free-forever/1100-6482118/?ftag=CAD-01-10abi2f
29
8
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
29
8
6
2
2