Diriliş Ertuğrul’un Pakistan’daki YouTube Kanalı Rekora Koşuyor

226
36
16
8
6
Ramazan ayında Pakistan’ın devlet televizyonunda yayınlanmaya başlayan Diriliş Ertuğrul’un Pakistan’da açılan kanalı yeni bir rekora koşuyor. Kanal, 28 gün içinde en çok takipçi kazanan kanal olma yolunda ilerliyor.

Günümüzde Türk televizyonunun en çok izlenen yapımları arasında yer alan Diriliş Ertuğrul, yurt dışında da ses getirmeye devam ediyor. Son olarak Pakistan devlet televizyonunda yayınlanmaya başlayan Diriliş Ertuğrul dizisinin YouTube hesabı, rekor kırma yolunda hızla ilerliyor.

Pakistan’da açılan ‘TRT Ertugrul by PTV’ YouTube hesabı, bugüne dek 28 gün içinde en çok takipçi kazanan kanal olma yolunda ilerliyor. TRT’den yapılan açıklamaya göre Urduca dublajlı olarak Diriliş Ertuğrul’un yayınlandığı hesap, 16 gün içinde 2 milyonu aşkın takipçiye ulaştı.

Rekor için 4 milyon abone daha gerek:

diriliş ertuğrul

Bugüne dek Türkiye’de ve birçok ülkede rekor kıran Diriliş Ertuğrul, Ramazan ayında Urduca olarak Pakistan’da gösterilmeye başlandı. Dizinin Pakistan’da açılan YouTube kanalının yeni bir rekor kırması içinse 6,62 milyon aboneye ulaşması gerekiyor. Yani kanalın önümüzdeki 12 gün içinde 4 milyon aboneye ihtiyacı var.

Dizinin YouTube kanalı, 2 milyon aboneyle birlikte 16 gün içinde 100 milyondan fazla görüntüleme elde etti. Konu hakkında açıklama yapan TRT Genel Müdür Yardımcısı Murat Akgüç, dizinin Pakistan’da oluşturduğu etkinin ‘inanılmaz’ olduğunu belirtti ve "Dizi, dünyaya değer temelli içeriklerle ilham vermenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi" dedi.

diriliş ertuğrul

Diriliş Ertuğrul dizisinin Pakistan’da açılan YouTube kanalının yeni bir rekor kırması içinse Twitter’da yeni bir etiket açıldı. ‘#ErtugrulYouTubeRecord’ şeklinde olan etikete değinen Akgüç, dizinin şaşırtıcı olan YouTube başarısını geliştirmeyi ve kampanyayla küresel çaptaki hayranlarını bir hedefte birleştirmeyi umduklarını söyledi.

Bununla birlikte PTV Genel Müdürü Amir Manzur, dizinin devlet televizyonunda yayınlanmasının Pakistan Başbakanı İmran Han’ın bir rüyası olduğuna dikkat çekti. Manzur, ayrıca sosyal mecralar ve reyting ölçümlerinde ortaya çıkan yüksek izleyici sayısının PTV’nin gücü yanında TRT yapımlarının kalitesini de gösterdiğini ifade etti.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/kultur-sanat/dirilis-ertugrulun-urduca-youtube-kanali-rekora-gidiyor/1842584
226
36
16
8
6
Emoji İle Tepki Ver
226
36
16
8
6