Disney+ Abone Sayısı Açıklandı: Disney+ ile Hulu'nun Tek Uygulamada Birleşeceği Duyuruldu!

82
14
14
11
3
Disney+, abone sayısını 7 milyon arttırdığını açıklarken platformun yine de kâra geçemediği göze çarptı. Disney ayrıca Disney+ ile Hulu birleşmesi için de tarih verdi.

Eğlence sektörünün en büyük ismi olan Disney, başta Disney+ olmak üzere pek çok yayın servisinin de sahibi. Marvel kahramanları, Star Wars, Pixar derken firmanın elinde onlarca büyük marka da bulunuyor. Ancak tüm bunlar, Disney+ servisinin para kazanmasına yetmiyor gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde de Hulu'nun tüm hisselerini Comcast'tan alan Disney, ayrıca ESPN+'ın da sahibi. Şirket, dördüncü çeyrek raporunu yayımlarken yeni abone sayısı hakkında da açıklamalar yaptı.

Para kaybetmeye devam etse de Disney'in keyfi yerinde

disney+

Disney'in yayıncılık kanalları olan Disney+'ın 156.7 milyon, Hulu'nun 48.5 milyon ve ESPN+'ın da 26 milyon abonesi bulunduğu açıklandı. Rapora göre Disney'in abonelik sayılarındaki artışa rağmen çevrimiçi yayıncılık tarafı para kaybetmeye devam ediyor. Disney de yaptığı açıklamada bu yılın son çeyreğinde 387 milyon dolar kaybettiklerini, geçen yılın aynı döneminde ise 1.74 milyar dolar zarar ettiklerini belirtti. Yani zarar etse de iyiye doğru gidiş söz konusu.

Disney CEO'su Bob Iger, elde ettikleri sonuçların geride bıraktığımız yıl boyunca kaydettikleri ilerlemeyi gözler önüne koyduğunu ifade etti. Hâlâ yapacakları işleri olduğunu söyleyen Iger, çalışmaları sayesinde sorunlarını düzeltme ve işletmelerini yeniden kurma fırsatı bulduklarını açıkladı. Iger ayrıca ileride işletmeyi her alanda geliştirmeyi planladıklarını ifade etti. 

Disney+ ve Hulu, tek uygulamadan takip edilebilecek

Disney ayrıca Disney+ ve Hulu'yu tek bir uygulamada bir araya getirmeyi planladığını da açıkladı. İki platformun birleştirildiği uygulamanın beta testleri önümüzdeki ay başlayacak. Hulu, 1 Aralık'tan itibaren Disney'e ait olacak. Disney+/Hulu uygulamalarının tamamen birleşmesi ise 2024 baharında gerçekleşecek. Hulu, The Handmaid's Tale, 11.22.63, Only Murders in the Building gibi yapımlara ev sahipliği yapıyor.

82
14
14
11
3
Emoji İle Tepki Ver
82
14
14
11
3