Kredi Kartı Dolandırıcılarının Yeni Hedefi Belli Oldu: Kripto Paralar ve Cüzdanlar

3
2
1
0
0
Kripto paralar, Avustralya’da kredi kartı dolandırıcılarının yeni hedefi olmuş durumda. Dolandırıcılar artık ödeme istediklerinde ödeme yöntemi olarak kripto paraları tercih ediyor.

Kripto paraların popülerliğini artık herkes biliyor. Mahalledeki kuaföre berbere bile gitseniz birileri “Abi şu coin iyi diyorlar, aldım” ya da “Biraz bu coin vardı sattım” şeklinde konuşuyor. Sadece ülkemizde de değil, dünyada da kriptoya ilgi yüksek.

Bu kadar yoğun ilgi elbette ki kötü amaçlı kişileri de kriptoya çekiyor. Son gelen haberlere göre Avustralya’da kredi kartı dolandırıcılarının hedefinde de artık kripto paralar yer alıyor. Bu defa dolandırıcıların yaklaşımı da farklılık gösteriyor.

Blokzincirde kaybolan para miktarı arttı

avustralya bitcoin

Blokzincir dünyasında daha önce sahte hesaplarla fon çalma ve insanları dolandırma peşine düşen kötü niyetli kişiler, şimdi ise kaybolan kripto paraların sorumlusu olarak ortaya çıkıyor. Sydney Morning Herald’ın raporuna göre kripto sektöründe kaybolan para miktarı artıyor. 

Dolandırıcılar artık kripto para ile ödeme istiyor. Bu isteklerinin temeli ise blokzincir teknolojisinin sağladığı anonimlik. Böylece ödemeyi alan dolandırıcı, takibi neredeyse imkansız şekilde parayı alıp kayıplara karışabiliyor. 

Avusturalya Rekabet ve Tüketici Komisyonu tarafından yapılan bir çalışmada da, geçtiğimiz yıl sadece Bitcoin’in kullanıldığı dolandırıcılık vakalarında kaybolan miktarın 84 milyon dolar olduğu ortaya çıktı. Bu zararın 2019 yılında 19 milyon dolar, 2020’de ise 27 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Yani bir yılda kaybolan para miktarı üç katını aşmış durumda.

Dolandırıcılar için kripto para birimlerinin bu kadar popüler olmasının bir diğer nedeni ise hızlı yükselen kripto para fiyatları. Bu nedenle de kripto para ile alışveriş yapacaklara dikkatli olmaları uyarısında bulunuluyor.

Kaynak : https://www.coinkolik.com/kart-dolandiricilarinin-yeni-hedefi-kripto-paralar/
3
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
0
0