Binance Hakkında Şok İddia: İçerisinde 1 Milyon Dolar Değerinde Kripto Para Bulunan Hesabı Dondurdu

12
6
2
0
0
Binance Hakkında Şok İddia: İçerisinde 1 Milyon Dolar Değerinde Kripto Para Bulunan Hesabı Dondurdu
Twitter’da bir kullanıcı, içerisinde değeri milyonları bulan kripto para bulunan cüzdanının Binance tarafından sebep gösterilmeden dondurulduğunu ve bütün varlığının çekildiğini iddia etti. Binance’dan yanıt gecikmedi. İşte tüm yaşananlar.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance hem Khaby Lame, Cristiano Ronaldo gibi önemli isimlerle yaptığı iş birlikleriyle hem de hakkında ortaya atılan iddialarla gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda SEC, BNB nedeniyle Binance'e soruşturma başlatmış, Reuters ise Binance’ın 2,35 milyar dolarlık kara para aklama olayına izin verdiğini iddia etmişti.

Hakkındaki iddialar ve kripto dünyasında yaşanan krizler tazeliğini korurken TezosBakingBad isimli bir Twitter kullanıcısı, içerisinde MATIC, LINK, USDT, ETH gibi birçok kripto paranın bulunduğu kurumsal Binance hesabının herhangi bir gerekçe gösterilmeden dondurulduğunu iddia etti.

İddialara karşı Binance’dan yanıt gecikmedi

Kendini aktif bir Tezos (XTZ) kullanıcısı olarak tanımlayan bir Twitter kullanıcısı, Binance’ın kurumsal hesabını hiçbir bilgi vermeden dondurduğunu ve hesabında bulunan 1 milyon dolardan fazla değere sahip olan kripto parayı çektiğini iddia etti. Bu konuda soruşturma açma ve topluluğu bilgilendirmek için bütün kanıtlara sahip olduğunu belirten kullanıcıya Binance’dan cevap gecikmedi.

Binance verdiği cevapta, TezosBakingBad’in bu durumun sebebini çok iyi bildiğini açıkladı. Bir kolluk kuvvetinin talebi sonucunda hesaba kısıtlama getirildiğini belirten Binance, ayrıca 6, 12 ve 22 Temmuz’da canlı sohbet yoluyla kullanıcıyla iletişime geçildiğini açıkladı.

Tartışmanın devamında Tezos hesaplarının açılması için gerekli bütün evrakları Binance’e gönderdiğini iddia eden TezosBakingBad, 20 gün içinde cevap alması gerekirken aylardır hiçbir sonuç alamadığını ifade etti. Binance ise sürecin taraflarının yürütme organları ve Tezos olduğunu ve onlarla görüşülmesi gerektiğini açıkladı. Ayrıca kripto borsası, kendilerinin her borsa gibi yürütme organlarının isteklerini yerine getirmekle yükümlü olduğunu belirten bir tweet attı.

Kaynak : https://www.coinkolik.com/1-milyon-dolarlik-hesabi-kapatan-binanceten-yanit/
12
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
6
2
0
0