İlk Kez Bir Elektrikli Otomobil, "Dünyanın En Çok Satılan Otomobili" Oldu: İşte Dünyada En Çok Satılan Otomobiller

12
8
1
1
0
2023'ün tamamında en çok satılan otomobil modelleri belli oldu. Tesla Model Y, çeyrekler bazındaki başarısını yıl toplamına da yansıttı ve 2023'ün en çok tercih edilen otomobili olmayı başardı. Böylece ilk kez bir elektrikli otomobil, dünyada en çok satılan model oldu.

Dünyanın en çok satılan otomobilini düşündüğümüzde çoğumuzun aklına Toyota, Volkswagen gibi köklü markaların popüler modelleri gelir. Ancak görünen o ki elektrikli otomobil dönüşümünün yükselişi, sürücüleri de etkisi altına almış durumda. Zira Tesla Model Y, sonuç henüz kesinleşmemiş olsa da dünyanın en çok satan otomobil model haline gelmiş durumda.

JATO Dynamics tarafından paylaşılan bilgilere göre Model Y, dünyanın en büyük otomobil pazarları olan Çin ve Avrupa'yı etkisi altına almış durumda. Tesla'nın özellikle de onlarca yerel markanın sert bir rekabet verdiği Çin'de 456.000 araç satışına ulaşması, markanın ciddi bir kullanıcı sadakati ve ilgisi oluşturmayı başardığını gösteriyor. Bu arada ilk kez bir elektrikli otomobilin yılın tamamında en çok satılan otomobil modeli olmayı başardığını da aktaralım.

2023'te dünyanın en çok satılan otomobil modelleri

  1. Tesla Model Y - 1,23 milyon
  2. Toyota RAV4 - 1,07 milyon
  3. Toyota Corolla - 1,01 milyon

Tesla'nın yalnızca 20 yıl önce kurulan bir şirket olarak dünya devlerini geride bırakıp en çok satılan modelin üreticisi haline gelmesi tarifsiz bir başarı. Ancak Toyota'nın en çok satılan 3 modelden 2'sinin sahibi olması de şirketin neden uzun yıllardır dünyanın en çok tercih edilen otomobil markası olduğunu kanıtlar nitelikte.

Bu arada; Kuzey Amerika, Avrupa, Çin, Avustralya, Hindistan, Güney Kore, Rusya, Türkiye, Japonya gibi pek çok ülke, 2023 pazar verilerini resmi olarak açıklasa da Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi pek çok bölge henüz resmi rakamlarını açıklamış değil. Bu nedenle yukarıdaki sayılar, JATO Dynamics'in satışlar için ön tahminininden ibaret. Ancak tahminlerle gerçek arasında 170 bin araçlık bir satış farkı olmadığı sürece yukarıda paylaşmış olduğumuz sayılarda küçük farklar olsa da sıralamanın değişmesinin beklenmediğini söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.jato.com/tesla-model-y-to-be-crowned-worlds-best-selling-vehicle-of-2023/
12
8
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
8
1
1
0