Türkiye'den de Bir Yerin Bulunduğu Dünyanın En 'Havalı' Semtleri Açıklandı

41
12
2
2
1
Time Out, dünyanın en havalı semtlerinin hangileri olduğunu belirledi. Hem anketle hem de editörlerin seçimleriyle belirlenen semtler arasında Türkiye'den de bir yer bulunuyor.

Time Out dergisi, dünyanın en iyilerini belirlediği araştırmalarına bir yenisini daha ekledi. Bu kez dünyanın en havalı semtlerini araştıran ekip, 27 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği anketten derlediği verilerle, en iyileri belirlemiş oldu. Derginin özel ekibi tarafından yapılan son oylamada Türkiye'den bir semt de kendine yer bulmayı başardı.

Danimarka'nın Kopenhag şehrinde bulunan Norrebro, araştırma kapsamında birinci seçildi. Semtin oldukça hareketli işletmelere sahip olduğunu belirten editörler, etkileşimli sanat sergisi gibi alışılmamış etkinliklerin de yapıldığını belirttiler. Türkiye ise listeye 45. sıradan girdi. İstanbul Kadıköy, Time Out'a göre en havalı semtlerden biri oldu. Editörlere göre semtin hem çok hareketli hem de isteyenler için yeşil alan da sunuyor oluşu, Kadıköy'ü rakiplerinin önüne geçirdi.

İşte dünyanın en havalı 10 semti

1. Norrebro, Kopenhag, Danimarka

Norrebro, Kopenhag, Danimarka

2. Andersonville, Şikago, ABD

Andersonville, Şikago, ABD

3. Jongno 3-ga, Seul, Güney Kore

Jongno 3-ga, Seul, Güney Kore

4. Leith, Edinburg, İskoçya

Leith, Edinburg, İskoçya

5. İstasyon Bölgesi, Vilnius, Litvanya

İstasyon Bölgesi, Vilnius, Litvanya

6. Chelsea, New York, ABD

Chelsea, New York, ABD

7. XI Bölgesi, Budapeşte, Macaristan

XI Bölgesi, Budapeşte, Macaristan

8. Ngor, Dakar, Senegal

Ngor, Dakar, Senegal

9. Sai Kung, Hong Kong

Sai Kung, Hong Kong

10. Richmond, Melbourne, Avustralya

Richmond, Melbourne, Avustralya

45. Kadıköy, İstanbul, Türkiye

Kadıköy, İstanbul, Türkiye

Time Out editörleri, hazırladıkları listede genelde benzer şeylerin altını çizdiler. Örneğin Andersonville ve Jongno 3-ga için de tıpkı Norrebro ve Kadıköy'de olduğu gibi hareketli yaşam vurgusu yapıldı. Yaptıkları çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Time Out Genel Yayın Yönetmeni Caroline McGinn, özellikle de yerel işletmelerin bu liste için önemli olduğunu, zira semtlerin ruhunun bizzat o işletmeler sayesinde oluşturulduğunu ifade etti.

Kaynak : sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/dunyanin-en-havali-semtleri-secildi-listede-turkiye-de-yer-aldi/
41
12
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
41
12
2
2
1