Dünyanın En Yoğun Pikselli ve En Küçük Mikro Ekranı Tanıtıldı

34
8
1
1
0
Mojo Vision, şimdiye kadar yapılmış en küçük ve en yoğun dinamik ekran olan 14K PPI değerinde ekranı duyurdu.

Kaliforniya merkezli Mojo Vision, Santa Clara'daki Augmented World Expo etkinliğinde dünyanın en küçük ekranının monokrom (tek renkli) prototipini tanıttı. Prototip, mevcut akıllı telefon ekranlarından 300 kat daha büyük bir piksel yoğunluğuyla küçük piksellere güç veriyor. Ekran, etkinlikte mikroskop ile incelenebiliyor. Gece görüşü ekipmanlarında olduğu gibi yeşil bir görüntü veriyor. Ekranda, yeni nesil giyilebilir donanımların ekranlarının gelişiminde büyük bir rol oynaması beklenen MicroLED kullanılıyor.

Mojo Vision'da ürün pazarlama başkan yardımcısı Steve Sinclair, MicroLED’lerin göze en yakın çözümler olmaya aday olduklarını ve açık havada da kullanılabildiklerini söyledi. Ayrıca piksellerin boyutunu mümkün olduğunca düşürdüklerini belirtti. Ekranların tam olarak ne için kullanılabileceği hakkında bir açıklama yapmadı.

MicroLED'ler mevcut LCD ekranların gücünün %10'unu kullanıyor ve OLED'lerden 5 ila 10 kat daha yüksek parlaklığa sahipler. Bu, MicroLED'lerin dış mekânda rahatça görülebileceği anlamına geliyor.

Mojo Vision'da ekranlar için başkan yardımcısı olan Paul S. Martin “Mojo'nun yüksek yoğunluklu MicroLED'leri, ekranlardaki büyük ilerlemeyi temsil ediyor. Daha küçük piksellere sahip ekranlar oluşturmak, günümüzün mobil cihazlarında olduğu gibi dikkat dağıtmayan, neredeyse görünmez, düşük güçte bir ekran sunar. Bu prototip, MicroLED'lerin daha kusursuz arttırılmış gerçeklik deneyimleri oluşturabilme kabiliyetini göstermektedir” dedi.

Mojo Vision 14K PPI ekranın teknik özellikleri şu şekilde:

  • 0,48 mm MicroLED ekran
  • 1,8 μm piksel aralığı
  • 14.000 ppi üzerinde alt piksel aralığı
  • 200 Mppi2 üzerinde alt piksel yoğunluğu

Mojo Vision, bu zamana kadar Khosla Ventures, New Enterprise Associates, Shanda Group, Fusion Fund, Liberty Global Ventures, 8VC, Dolby Family Ventures, AME Cloud Ventures ve Open Field Capital gibi yatırımcılardan gelen fonlarla 108 milyon dolar topladı.

Son olarak bu yatırımcılara Google’s Gradient Ventures, Advantech Capital, HP Tech Ventures, Motorola Solutions Venture Capital, Bold Capital Partners, LG Electronics, Kakao Ventures ve Stanford StartX gibi şirketler eklendi.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/05/30/mojo-vision-reveals-the-worlds-smallest-and-densest-micro-display/
34
8
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
34
8
1
1
0