Dünyanın En Mutlu Ülkesi Olan Finlandiya, Mutluluğu Herkese Öğretecek

56
10
4
4
3
İki yıldır dünyanın en mutlu ülkesi olan Finlandiya, geliştirdiği proje ile insanları ülkesinde ücretsiz olarak misafir edip mutluluğun doğasını öğretecek.

Birleşmiş Milletler'in bağımsız uzmanları tarafından yapılan inceleme sonucu oluşturulan Dünya Mutluluk Raporu'nda iki yıldır ‘dünyanın en mutlu ülkesi’ ilan edilen Finlandiya, sahip olduğu mutluluk madenini gelire dönüştürmeyi planlıyor. Visit Finland adlı bir turizm organizasyonu tarafından Rent a Finn (Bir Finli Kirala) adı verilen proje dahilinde ülkeye gelecek olan turistlere mutluluğun ‘sırrı’ paylaşılacak.

Projede gönüllü olarak yer alan ‘mutluluk rehberleri’, proje dahilinde ülkeye gelen turistlere ülkenin en güzel yerlerini gezdirip, doğal güzelliklerini tanıtacak. Projenin internet sitesinde yer alan açıklamada, “Mutluluk sırrımız doğamız, abartısız. Diğerleri terapiye giderken Finlandiyalılar bir çift lastik bot giyip ormanlara gidiyor. Şimdi işi, en iyisinden öğrenme zamanı.” ifadelerine yer veriyor.

Rent a Finn projesi için şu ana kadar sekiz Finli gönüllü olmuş durumda. Seçilecek rehberin konumuna göre turistler başkent Helsinki’de ya da Lapland, Archipelago ve Lakeland gibi diğer bölgelerde konaklayabilecekler. Finlandiya’daki mutluluk tatiline başvurmak için kendinizi anlatan, neden Finlandiya'yı ziyaret etmek istediğinizi açıklayan bir video çekmek ve online bir başvuru formu doldurmak gerekiyor.

Mutluluk tatili için yapılan başvurular titizlikle incelendikten sonra kazananlara bu yaz Finlandiya'da üç gün bedava tatil yapma fırsatı sunulacak. Şanslı turistlerin tüm konaklama ve yolculuk masrafları organizasyon tarafından karşılanacak. Bununla birlikte proje dahilinde Finlandiya’da ücretsiz bir tatil yapacak olan turistler, projenin ve Finlandiya’nın tanıtımı amacıyla filme çekilecek.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201903201038310816-dunyanin-en-mutlu-ulkesi-finlandiya-mutlulugu-ogretecek/
56
10
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
56
10
4
4
3