Edward Norton, Seneler Sonra Hulk Hakkında Açıklama Yaptı

48
14
5
4
4
The Incredible Hulk filminde başrol olarak rol alan ve Bruce Banner'ı canlandıran Edward Norton, Marvel ve Hulk hakkında senelerdir merak edilenleri cevapladı. Norton, Hulk filmerinden neden ayrıldığını da anlattı.

Dünya çapında yalnıza 263 milyon dolar gelir elde eden ve başrolünde Edward Norton’un oynadığı The Incredible Hulk, Marvel Sinematik Evreni’nin ortaya çıkardığı yapımların en kötüleri arasında değerlendiriliyor ancak Edward Norton, filmin senaryosunu yazan Zak Penn’e film için farklı bir konsept sunduğunu ve bunun reddedildiğini açıkladı.

The New York Times ile röportaj yapan Edward Norton, The Incredible Hulk’ın aslında böyle olmamasını istediğini söyledi. Norton, Hulk için iki film çekilmesi gerektiğini ve The Dark Knight kadar karanlık olmasını önerdiğini aktardı ancak Norton’un açıklamalarına göre bu fikir, stüdyo tarafından reddedildi.

Norton, Hulk için Batman modeli önermişti:

edward norton

Norton, verdiği röportajda Christopher Nolan’ın Batman ile yaptıklarını Hulk için de düşündüğünü aktardı. İki filmlik fikir sunan oyuncu, önce Hulk’ın nasıl ortaya çıktığını ve aslında onu bir hayalperest olarak sahneye taşımak istediğini belirtti. İlk başta bu fikri onay almış olsa da maalesef film ortaya böyle çıkmadı.

The Incredible Hulk, Iron Man’in çıkışından yalnızca bir ay sonra gösterime girmişti ancak Hulk’a gelen tepkiler, MCU başkanı Kevin Feige’nin Avengers fikrine engel koydu. Dolayısıyla Feige, Edward Norton'un işini sonlandırdı ve Mark Ruffalo ile anlaştı. Marvel tarafından bu ayrılık hakkında yapılan açıklama ise şu şekildeydi: "Kararımız kesinlikle parasal faktörlere dayanmıyor, bunu yerine diğer yetenekli oyuncu kadromuzun yaratıcılığını ve işbirlikçi ruhunu içeren bir aktör ihtiyacına dayanıyor."

Norton'dan açıklamaya da eleştiri geldi:

edward norton hulk

Edward Norton, röportajında bu açıklamayı oldukça kötü bulduğunu belirtti. Bu açıklamanın markayı korumak için yapılmış olduğunu söyledi. Daha sonra da Marvel’ın karanlık ve ciddi bir temayla ilgilenmediğini aktardı. Norton’ın röportajı şu şekilde devam etti:

"Filmlere devam etme konusunda olumlu tartışmalar yaptık ve filmleri yapmanın ne kadar zaman alacağına baktık ancak ben bunu yapmayacaktım. Dürüst olmak gerekirse bana ödedikleri paradan daha fazla para isterdim ancak bu, başka bir Hulk filmi yapmak isteyeceğim anlamına gelmiyordu. Demem o ki Kevin sizin yapabilecekleriniz hakkında bir fikre sahip ve bu muhteşem bir şey ancak film, istediğim ton ve tematik düzeyde olmadı."

Kaynak : https://www.indiewire.com/2019/10/edward-norton-marvel-hulk-two-films-plan-1202179365/
48
14
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
48
14
5
4
4